Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VEĆ POZNAT NASLJEDNIK?

Igor Bišćan više nije trener Dinama, izdržao je samo 17 utakmica: Klub objavio priopćenje

Igor Bišćan nije preživio dramatično ispadanje iz Lige prvaka.

Igor Bišćan (Foto: Željko Puhovski/Cropix)

Nakon dramatičnog ispadanja od AEK-a iz Lige prvaka, Dinamo je odlučio smijeniti trenera Igora Bišćana.

Uprava Dinama odlučila je povući radikalan potez i smijeniti Bišćana koji je na klupu sjeo u travnju. Očekivala se njegova ostavka dan nakon AEK-a, ali je nisu dočekali.

Dinamo je nakon što je vijest procurila u javnost objavio službeno priopćenje:

''GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Igorom Bišćanom koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama.

Trener Igor Bišćan preuzeo je klupu Dinama 6. travnja ove godine. Momčad je doveo do naslova prvaka upisavši šest pobjeda i tri remija uz konačnih 10 bodova prednosti. U novu je sezonu krenuo s osvojenim Superkupom, doveo je Dinamo do play-offa Europa lige, a u tri prvenstvene utakmice osvojio je četiri boda. Ukupno je Dinamo vodio u 17 službenih utakmica uz 10 pobjeda, pet remija i dva poraza.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Bišćanu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost.''

Bišćan odradio 17 utakmica u Dinamu

Odradio je prošlu sezonu, osvojio naslov prvaka i Modre uveo u novu sezonu. Na klupi je izdržao tek 17 utakmica.

Osvojio je Superkup pobijedivši Hajduk, ali onda su krenuli problemi. Prve su kritike krenule nakon domaćeg poraza od Hajduka na startu prvenstva, kiksa protiv Gorice, ali sve je kulminiralo dramatičnim porazom od AEK-a.

Dominik Livaković Još jedna zvijezda napušta Dinamo: Dominik Livaković sve dogovorio s novim klubom divider

Grci su dva puta preokrenuli rezultat u završnici utakmice (2:2) i tako izbacili Dinamo iz Lige prvaka na najokrutniji mogući način.

Bišćanova press-konferencija na kojoj se nije najbolje držao nakon dramatičnog poraza također nije uvjerila mnoge kako je on pravi čovjek za nastavak sezone.

"Vjerujem da je to strašan šok za trenera i stožer. Imaju našu maksimalnu podršku, ljudsku, bilo kakvu, kao što su imali do sada. Stojimo im na raspolaganju, a oni moraju analizirati svoj posao i vidjeti kako podići momčad'', izjavio je nakon ispadanja Dario Šimić, član uprave kluba zadužen za sportska pitanja.

Tomić ili Jakirović?

Dinamo navodno ima već spremnu zamjenu za Bišćana, a zasad se spominje nekoliko imena, kao što su Goran Tomić, Željko Sopić, Sergej Jakirović, Damir Krznar...

Tomić slovi kao najizgledniji kandidat za nasljednika Bišćana i vrlo vjerojatno sjeda na klupu već na utakmici protiv Sparte ovog četvrtka na Maksimiru u play-offu Europske lige.

Tomić je trenutno bez kluba, a kao rješenje za Dinamovu klupu spominjao se i ranijih godina.

Velika je želja i Sergej Jakirović, ali bilo bi možda suludo očekivati da Rijeka pusti svog trenera u rivala nakon sjajnog starta. No opet, znajući za dobre odnose ova dva kluba u posljednje vrijeme, ne bi ni bilo veliko iznenađenje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider