Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kralj Beli"

Igor Bišćan: Što god dotakne, pretvori u srebrninu

Novom treneru Dinama Igoru Bišćanu ovo će biti peti trenerski angažman u karijeri. Sve klubove i reprezentaciju koje je dosad vodio ostavio je u boljoj poziciji od one u kojoj ih je zatekao, a samo s reprezentacijom nije uzeo neku srebrninu.

Igor Bišćan (Foto: Matija Đanešić/Cropix)

Dugoiščekivana smjena Ante Čačića s klupe Dinama konačno se službeno dogodila u četvrtak, a na najužareniju domaću klubu sjeo je dojučerašnji izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan.

Legendarni Beli, jedan od najtrofejnijih igrača u klupskoj povijesti, sjesti će prvi put u svojoj karijeri na klupu svog kluba, a ovaj njegov angažman, ispada, dolazi baš u pravo vrijeme. Bišćan više nije trener početnik, nego na klupu Dinama dolazi sa solidnim trenerskim iskustvom.

Samo s reprezentacijom nije uzeo trofej

U karijeri je vodio redom Rudeš, Olimpiju Ljubljanu, Rijeku i Hrvatsku U-21, ali ono što je najvažnije, sve te klubove i reprezentaciju ostavio je u boljoj poziciji od one u kojoj ih je našao.

Biuk, Gvardiol i Bišćan Bišćan preuzeo Dinamo i oprostio se od U-21 reprezentacije: "Prekrasne tri i pol godine" divider

Parafrazirajući dječju bajku o kralju Midi, pohlepnom vladaru koji je poželio da sve što dotakne postane zlato, u Bišćanovu slučaju sve što dotakne, pretvori u srebro. Od spomenutih bivših angažmana, jedino na klupi U-21 reprezentacije nije osvojio nijedan trofej, svima ostalima ostavio je nešto srebrnine u trofejnoj riznici.

Na klupi svakog od klubova sjedio je gotovo točno godinu dana, s Rudešom je dohvatio trofej prvaka druge lige i odveo ga u Prvu HNL, s ljubljanskom Olimpijom osvojio je dvostruku krunu, naslov prvaka i pobjednika Kupa u sezoni 2017./2018., a s Rijekom je uzeo Rabuzinovo sunce u sezoni poslije toga.

Igor Bišćan Bišćan i službeno imenovan za novog trenera Dinama, evo kako su ga predstavili divider

Medalju ili pehar s U-21 reprezentacijom nije dočekao, ali uspio je ono što nijedan njegov prethodnik nije – odvesti mlade Vatrene na dva Europska prvenstva.

Samo u Rudešu imao prosjek manji od dva boda po utakmici

Također, jedino s najslabijom momčadi koju je trenirao, Rudešom, nije uspio imati prosjek od više od dva osvojena boda po utakmici. Na klupi rudešana imao je prosjek od 1,83 osvojena boda po utakmici, odnosno u 36 utakmica na klupi ostvario je 19 pobjeda, devet remija i osam poraza.

Renato Pilipović, Ante Tomić i Igor Bišćan Poznat Čačićev nasljednik: Bišćan napušta U-21 reprezentaciju i preuzima Dinamo! divider

Olimpiju je vodio u 44 utakmice i s njima ostvario prosjek od 2,18 bodova po utakmici, odnosno imao je 28 pobjeda, 12 remija i samo četiri poraza. Na klupi Rijeke sjedio je 42 utakmice, 26 puta pobijedio, devet remija i sedam poraza uz prosjek 2,07 bodova po utakmici.

S hrvatskom U-21 reprezentacijom imao je 17 pobjeda, pet remija i šest poraza u 28 utakmica na klupi s prosječno osvojenih dva boda po susretu.

Bišćan je bio svakako jedan od najkvalitetnijih raspoloživih kandidata, ali malo tko je vjerovao da će odmah pristati uskočiti na klupu Modrih s obzirom na situaciju u kojoj je bio na klupi mlade reprezentacije i skorašnji nastup na Euru, ali čini se kako je ovo bila prilika koju nije želio propustiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider