Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naslijedio Čačića

Bišćan i službeno imenovan za novog trenera Dinama, evo kako su ga predstavili

Igor Bišćan potvrđen je kao novi trener Dinama.

Igor Bišćan (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Kako se i najavljivalo nakon što je smijenjen Ante Čačić, novi trener zagrebačkog Dinama postao je Igor Bišćan.

Vijest je službena, službena potvrda stigla je iz Maksimira u predvečerje ovog četvrtka.

"Bivši maksimirski junior, kasnije kapetan prve momčadi, jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti kluba i dosadašnji izbornik hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imat će i novi stučni stožer u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodit će već ovu subotu protiv Lokomotive", poručili su iz Dinama.

U Dinamo tako 44-godišnji Bišćan dolazi po prvi puta kao trener nakon što je dres ovog kluba nosio od 1995. do 2000. te potom od 2008. do 2012. godine. U Dinamu je Bišćan i završio igračku karijeru.

Igor Bišćan postao je novi trener Dinama. Što kažete?

Ukupno glasova:

"Rođen je 4. svibnja 1978. u Zagrebu, za Dinamo je vezan od ranih dana, prošao je maksimirsku nogometnu školu, a u svoja dva mandata u prvoj momčadi postao je četvrti najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti: rekorder je Arijan Ademi s 21, drugo mjesto dijele Tomislav Butina i Mihael Mikić, svaki sa 16, dok su Bišćan i Sammir osvojili po 15 pokala. U tih 15 trofeja ugradio je osam naslova prvaka, šest pokala pobjednika Kupa i jedan Superkup", između ostalog su o Bišćanu napisali na službenoj stranici.

Na njegovu poziciju izbornika Hrvatske U-21 najavljuje se kako će doći Ivica Olić koji je dosad radio u stručnom stožeru Zlatka Dalića, izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske. Bišćan je izbornik mlade hrvatske reprezentacije bio od 2019. godine te je tu selekciju odveo na dva uzastopna Europska prvenstva.

Bišćan tako preuzima Dinamo u teškom trenutku jer je klub nanizao vrlo loše rezultate u prvenstvu, a uz to je tijekom ovog tjedna ispao u polufinalu Kupa od Šibenika. Unatoč slabom nizu rezultata Dinamo u prvenstvu i dalje ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider