Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zlatan u svom stilu

Ibrahimović je naknadno kažnjen, ali se ne kaje za ono što je učinio: "Opet bih ga udario!"

Švedska će biti domaćin u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Katar, a Zlatan Ibrahimović će taj sraz pratiti s tribine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Švedske igrat će prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. bez Zlatana Ibrahimovića.

Tko će im biti suparnik, Šveđani će doznati ovog petka, kada je na rasporedu ždrijeb dodatnih kvalifikacija. Ono što već sada znaju je da će u prvoj od dvije utakmice, koliko ih dijeli od nastupa na smotri u Kataru, biti lišeni pomoći svoje najveće zvijezde.

Ibrahimović je u posljednjim trenucima utakmice posljednjeg kola skupine B između Španjolske i Švedske žestoko nasrnuo ramenom na Cesara Azpilicuetu i oborio ga na pod. Sudac Felix Brych sankcionirao ga je žutim kartonom, ali naknadno je stigla kazna u obliku jedne utakmice neigranja, odnosno mora propustiti prvi idući službeni susret švedske reprezentacije. Bit će to u drugoj polovici ožujka, kada će Švedska biti domaćin jednoj od šest reprezentacija koje nisu nositelji u ždrijebu.

Zbog tog poteza Ibrahimović se, osim s kaznom, suočio i s brojnim kritikama, ali to ga nije naročito pogodilo. Štoviše, u razgovoru za Guardian je priznao da bi opet udario španjolskog braniča.

Učinio sam to namjerno i ne sramim se to reći. Bila je to glupa reakcija s moje strane, ali morao sam to napraviti da on shvati da ne smije ni meni ni mojim suigračima raditi ono što je radio. Ako već imaš muda suprotstaviti mi se, onda ću ti pokazati što će ti se dogoditi, u svojem stilu je pojasnio Ibra.

Nasrtaj se dogodio u sudačkoj nadoknadi u trenucima dok je Španjolska imala prednost od 1:0, a Švedska bezuspješno pokušavala doći do preokreta. Očito su se prilikom jednog od brojnih prekida zbog slobodnih udaraca ili kornera dogodile neke čarke, nekakva provokacija od strane Azpilicuete, na koju je Zlatan nešto kasnije (pre)burno reagirao.

Bilo kako bilo, Ibrahimović će svojoj reprezentaciji moći pomoći tek u završnom boju za Katar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider