Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stao u obranu pogbe

Ibra oprao legende Man Utd-a i utjecaj Sir Alexa: "Samo prigovaraju, a Ferguson je povijest"

Ibrahimović je bez dlake na jeziku komentirao legende Manchestera koje su i danas prisutne oko kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eru Alexa Fergusona u Manchester Unitedu ponajviše je obilježila ''generacija 92'', mladi domaći igrači poput Davida Beckhama, Ryana Giggsa, Paula Scholesa i Garyja Nevillea, koji su činili okosnicu momčadi.

Mnogi od njih i danas su prisutni oko kluba, najčešće kao medijski komentatori. Često su vrlo kritični, a protiv njih je javno ustao Zlatan Ibrahimović, igrač Uniteda od 2016. do 2018. godine. Ibra je stao u obranu Paula Pogbe, koji je često bio meta njihovih kritika.

''Pogba je bio u Unitedu kao mlad igrač, pa je otišao i vratio se. U Fergusonovu krugu to ne vole jer su proveli cijeli život pod Fergusonom i nikad se nisu maknuli. Nisu ni pričali ako im Ferguson ne bi dopustio. Kad sada govore, ne znam je li im Ferguson dao dopuštenje", rekao je.

Veliki remont u Realu: Zvijezda na odlasku i dug popis želja, što će biti s Kovačićem? Zinedine Zidane i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Varane i Vlašić (Foto: AFP) James Rodriguez (Foto: AFP) +3 Cristian Eriksen i Eden Hazard (Foto: AFP)

''Sve što se događa u klubu mjeri se prema Fergusonovoj eri. Pričaju, da je Ferguson ovdje, ovo se ne bi dogodilo, Ferguson to ne bi tako napravio. Sve se vrti oko Fergusona", dodao je.

"Ferguson ima svoje mjesto u povijesti, ali..."

"Ako želiš raditi u klubu, onda odi potraži posao u klubu. Ne možeš stalno biti na televiziji, žaliti se i kritizirati. Da, imali ste svoje vrijeme, znamo", rekao je.

"Da se mene pita, rekao bih da Fergusona više nema i da želim pisati svoju priču. Ne želim slušati što je bilo prije, nego što napraviti u sadašnjosti. Ferguson ima svoje mjesto u povijesti, ali klub mora gledati u budućnost i pronaći novi identitet, što je teško", zaključio je.

Škakljiva odluka koja može stvoriti frku: Dva ključna problema i što muči Dalića Josip Brekalo slavi pogodak (Foto: AFP) Kalinić u kaciji protiv Engleza (Foto: AFP) Tin Jedvaj (Foto: AFP)

Inače, spomenuta imena iz slavnih dana Manchester Uniteda nisu se baš proslavila u trenerskom poslu, što su mnogi jedva dočekali zbog njihovih često vrlo oštrih televizijskih komentara.

Gary Neville vodio je Valenciju i brzo dobio otkaz nakon loših rezultata i navijačkih prosvjeda; Hernan Crespo tada je rekao da je ''gotovo sretan'' zbog toga jer je, po njemu, bio prekritičan kao televizijski komentator.

Nije se proslavio ni Scholes u Oldham Athleticu – klub je preuzeo početkom veljače ove godine, a oko mjesec dana kasnije sam je dao otkaz nakon jedne pobjede u sedam utakmica.

Ryan Giggs izbornik je Walesa od početka 2018., a njegove vještine moći ćemo vidjeti u kvalifikacijama za Euro 2020., u kojima ga čeka susret s Hrvatskom.

Hoće li Hrvatska uzeti sva tri boda protiv Azerbajdžana (četvrtak, Nova TV i GOL.hr)?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider