Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
18 sekundi za gol!

Hajdukova zvijezda zabila najbrži gol u karijeri: Od zviždanja do skandiranja

Hugo Almeida nakon silnih kritika poslije Jadranskog derbija pokazao je da je ipak klasa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neobično je bilo 10. kolo HNL-a koje će večeras biti završeno utakmicom Rudeša i Osijeka. Vodeći je dvojac kiksao na gostovanjima u Koprivnici i Puli, a Hajduk nije uspio smanjiti zaostatak za Dinamom i Rijekom odigravši tek 2:2 s Lokomotivom.

Na Poljudu je viđena prava drama jer su dva pogotka pala na samom kraju utakmice, a domaći su navijači na kraju bili u nevjerici zbog gola koji je poništio preokret Hajduka. Junak tog preokreta bio je Hugo Almeida, najzvučnije pojačanje Bijelih u posljednjih nekoliko godina.

Poznati portugalski napadač i bivši reprezentativac debitirao je protiv Rijeke kada je cijela momčad podbacila. Na kraju su zviždali i njemu nakon tek jedne utakmice u bijelom dresu, no već u sljedećoj dobio je ovacije i skandiranje publike.

Almeida je u igru ušao u 72. minuti, a za samo 18 sekundi je zabio.

''Ovo mi je najbrži pogodak u karijeri'', rekao je nogometaš koji je imao uistinu bogatu karijeru.

''Teška utakmica, ali to je nogomet. Radije bih da ja nisam postigao pogodak, a da smo pobijedili. Rekao sam prvog dana kada sam stigao da sam došao ovdje zabijati. Drago mi je što sam zabio, ali mi nije drago što nismo pobijedili'', prenosi Almeidine riječi Dalmatinski portal.

Nije mu bilo drago slušati zvižduke i gledati okrenuta leđa navijača na sjevernoj tribini prije tjedan dana.

''Nije mi bilo drago zbog zvižduka, nikome to nije lako čuti. Ali navijači nas podržavaju, danas je bio dan za pljesak, a ne za zvižduk.''

Carrillo optimist unatoč kritikama

Dok je Almeida bio spasitelj, kritike su opet stigle trenera Carrilla.

''Moram podići svoju ekipu, nakon cijelog truda izgubili smo dva boda. Ono što nam sad predstoji jest pripremiti susret s Interom i ići dalje. Kada u svojim igračima ne bih vidio volju, bio bih zabrinut, no to nije slučaj.''

Neki mu predstavnici medija čak uporno spominju mogućnost otkaza odnosno reakciju predsjednika Kosa.

''Predsjednik može odlučiti što misli da je najbolje, o meni ništa ne ovisi. O meni ovisi rad i igra, svi smo nezadovoljni, ja prvi. Imali smo posjed lopte od 67%, napravili smo dosta grešaka u dodavanju. Igrali smo na dva dodira, dosta griješili. Tehnički bismo mogli biti puno bolji, ali s ovakvim stavom koji smo pokazali večeras, ovo je kamen temeljac za dalje. Ne znam za predsjednika, ali ja sam okrenut utakmici s Interom'', poručio je Katalonac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider