Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosan na sve

Kapetan Rijeke potpisao za osvajača Europske lige: Ugovor na pet godina, odšteta pod upitnikom

Branič Rijeke Hrvoje Smolčić potpisao je ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dojučerašnji kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić potpisao je ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta na pet godina. Orlovi s Waldstadiona ovu su informaciju objavili na svojim komunikacijskim kanalima.

Navijač Real Madrida VIDEO Dok je navijač Reala davao izjavu za televiziju, lopovi su ga besramno pokrali divider

Iznos odštete zasad je službeno nepoznat. Prema informaciji Transfermarkta, Rijeka je dobila dva milijuna eura za svojeg 21-godišnjeg braniča, iako se u hrvatskim medijima spekuliralo da se radi o nešto većem iznosu, navodno 2,5 milijuna.

Smolčić potpisao za Eintracht

Kako god, Smolčić je u Rijeku stigao 2013. godine iz Gospića, polako je gradio svoju karijeru kroz uzraste Škole nogometa, dok je u prvoj momčadi Rijeke sakupio 85 nastupa i postigao dva gola, jedan u prvenstvu protiv Šibenika i jedan u Kupu protiv Buja.

gol expired Otkrivena plaća Ivana Perišića u Tottenhamu: Zaslužio je ovako velike cifre divider

„Odlazim iz Rijeke, mog drugog doma. Tu sam proveo dugih i prelijepih devet godina, bilo je uspona i padova, ali na kraju svega ponosan sam na sve što sam napravio“, kazao je Smolčić na rastanku s Rijekom, a prenosi službena web stranice kluba s Rujevice.

Mladi hrvatski reprezentativac odlazi u slavni njemački klub, koji je aktualni osvajač Europske lige. Eintracht je klub duge tradicije, s mnoštvom navijača u Frankfurtu i pokrajini Hesse.

Klub velike tradicije

Jedan je od klubova osnivača Bundeslige i prvi je njemački klub koji je igrao u finalu Kupa prvaka/Lige prvaka. Bilo je to ona čuvena utakmica s Realom 1960. u Glasgowu, koja još uvijek drži rekord po broju gledatelja i broju golova. Real je slavio sa 7:3 pred blizu 130 tisuća gledatelja na Hampden Parku.

Barcelona - Real Madrid Začuđujući fenomen: Evo u čemu je Barca potukla Real do nogu - slično kao Hajduk Dinamo divider

Smolčića će na Waldstadionu dočekati još jedan hrvatski nogometaš - Kristijan Jakić, hrvatski seniorski reprezentativac i bivši veznjak Dinama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider