Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi imaju visoke ambicije

Hrvatski klubovi započeli pripreme, Bjelica najavio pojačanja

S pripremama za nastavak HNL-a, koji počinje 19. siječnja, krenuli su i klubovi s vrha ljestvice, Dinamo, Osijek i Rijeka. Sva će tri kluba deseto-dnevno stjecanje snage i forme brusiti u Istri, a usput će vrebati priliku i osnažiti svoj kadar. Prijelazni rok počinje dan prije nastavka prvenstva.

Lopte i dalje miruju na HNL travnjacima, ali momčadi su počele s pripremama, jer prvenstvo se nastavlja 19 . siječnja, s nekoliko odgođenih utakmica iz prvog dijela. Rijeka i Osijek već su stigli u Umag, odnosno Rovinj, a u utorak će put Rovinja i aktualni prvaci, nogometaši Dinama. Zanimljivo, Osijek i Rijeka će na pripremama odigrati tri, a Dinamo samo jednu test utakmicu.

''Probat ćemo iskoristiti to kratko vrijeme od deset dana da akumuliramo što je više moguće energiju za sve ono što nas čeka'', rekao je Zoran Mamić.

A čeka ih derbi s Rijekom, već 19. siječnja na Maksimiru.

''Treba biti koncentriran. Svatko može dobiti svakoga, treba biti oprezan i maksimalan. Nema lako ćemo'', dodaje Mamić.

''Naši ciljevi su uvijek transparentni. želimo biti u vrhu HNL-a. U Kupu je uvijek tako da je jako malo do trofeja. Naš predsjednik je gladan trofeja, kao i svi mi'', rekao je Simon Rožman.

Gladni trofeja su i preporođeni Osječani koji prije stanke imaju isti broj bodova kao i Dinamo, ali i dvije utakmice viška.

Mindaugas Nikoličius - 1 Tko je novi sportski direktor Hajduka? Hrvatskog zeta zanimljive karijere čeka veliki izazov divider

''Svi smo se odmorili s obiteljima i spremni smo za ono što nas čeka na proljeće'', rekao je Nenad Bjelica.

Bjeličin će klub pokušati pojačati svoj roster. Prijelazni rok u HNL-u počinje 18. siječnja.

''Gledamo pozicije napadača i ofenzivnog veznog da se pojačamo i da ekipi ubrizgamo svježe krvi'', otkrio je strateg Osijeka.

Rijeka je zasad četvrta, ali primjerice od drugoplasiranog Osijeka ima čak pet utakmica manje.

gol expired Ikona HNL-a pomaže nakon potresa: Nesvakidašnji nogometaš uputio se na lice mjesta i zasukao rukave divider

''Jedna prodaja će biti i još koja bi se mogla desiti. I to je naš cilj, a sigurno je da smo sretni jer to kaže naš put, da smo dobri'', rekao je Rožman.

Dinamo je potvrdio da će na Rujevici ostaviti Kulenovića i Menala, a sretni su jer Leipzig i dalje Joška Gvardiola ostavlja na Maksimiru.

''Red Bull je potvrdio da će Gvardiol ostati kod nas do ljeta, što je za nas izvrsno i mislim da sve strane mogu bit zadovoljne. Dinamo ima kvalitetnog igrača, Joško će imati jake utakmice, a Red Bull igrača koji će redovito nastupati i igrati europske i nacionalne utakmice.''

Ritam prvoligaša bit će neuobičajeno ubojit, ali živimo u takvim vremenima, jer koronavirus dosta je krojio izgled prvenstva. Kako bilo, najvažnije je da se igra.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider