Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sportsko-direktorski wunderkind

Tko je novi sportski direktor Hajduka? Hrvatskog zeta zanimljive karijere čeka veliki izazov

Nogometni stručnjak iz Litve, koji je s malenom Goricom stigao od druge lige do vrha hrvatskog nogometa, novi je sportski direktor Hajduka. Mindaugas Nikoličius u Gorici je vodio superuspješnu politku kupnje i prodaje igrača. Sad ga to čeka na znatno zahtjevnijem terenu.

Predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić, predstavio je svoje novo pojačanje. Litvanac Mindaugas Nikoličius novi je sportski direktor Hajduka, nakon što je u Gorici stekao status najboljeg sportskog direktora u Hrvatskoj.

"Ja vjerujem u sebe. Jako sam ambiciozan. I zato, za mene je ovo mogućnost za još jedan korak naprijed u Hrvatskoj. A ja jako volim Hrvatsku. Moja žena je iz Dalmacije. Za mene je velika stvar raditi u Hajduku'', rekao je Nikoličius.

U poslu od 21. godine

Nikoličius ima 37 godina, a s 21 godinom bio je skaut reprezentacije rodne Litve.

Onda je sa samo 22 postao sportski direktor škotskog Heartsa, gdje ga je angažirao litvanski vlasnik kluba.

Pa se vratio u Litvu, i osam godina bio uspješan sportski direktor Žalgirisa.
A onda je prije tri godine stigao u Goricu, na poziv litvanskog vlasnika.

Krenuli su od druge lige, a danas su ispred Rijeke i Hajduka! I sad baš Hajduk upravo u njemu vidi pravog čovjeka za ovu važnu ulogu.

Jakobušić: "Dijelimo iste vrijednosti"

"Baš dijelimo iste vrijednosti, imamo isti pogled na to gdje je Hajduk, gdje treba biti i kako doći do toga", rekao je Jakobušić.

Nikoličius na svoj prvi dan nije htio mnogo o namjerama s igračkim kadrom. Ali bit će to načelno: "kupi jeftino, prodaj skupo!", pa o pojačanjima poput Kristijana Lovrića iz njegove Gorice, nema govora.

gol expired Pogledajte nove slike Osijekova stadiona: Postavlja se krov, a niče i nova tribina divider

"Mislim da je preskup. I prije godinu dana bio je preskup za Hajduk u smislu visine odštete, pa vjerujem da je sad još više preskup za Hajduk. Stoga, želim Kristijanu lijep transfer u inozemstvo."

Dok Nikoličius hvata konce, predsjednik Jakobušić najavio je vjerojatni odlazak kapetana Mije Caktaša, koji je od predsjednika zatražio viziju uspješnog kluba.

Uz dužno poštivanje Miji Caktašu...

"Uz sve dužno poštovanje Miji Caktašu, kapetanu, on je ipak samo igrač. Misija i vizija se daju na skupštini... O tome nismo razgovarali niti ćemo razgovarati."

Na okupljanju je bilo 25 igrača, među njima i spomenuti kapetan Caktaš. U četvrtak se putuje u Postire na Braču.

"Nisam bio nikad u Postirama, ali kažu mi da su dobri tereni, dobar hotel. Tamo ćemo imati dvije prijateljske utakmice. I bit će nekih promjena u timu, vidjet ćemo."

Zimske pripreme bit će kratke, jer već za 18 dana Hajduk kreće u nastavak sezone, i to u ritmu od dvije utakmice tjedno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider