Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ambicije su visoke

Kultni hrvatski klub skoro se ugasio, a sada se vratio u elitu: "Želimo biti u top 5 u HNL-u!"

Hrvatski Dragovoljac se vratio u HNL nakon sedam godina.

Nakon sedam sezona u drugoj ligi, Hrvatski Dragovoljac se vratio u elitni razred hrvatskog nogometa. Momčad iz Sigeta je pobjedom nad Dubravom u pretposljednjem kolu osigurala prvo mjesto i povratak u 1. HNL.

No, ambicije uprave kluba su i puno veće od ostanka u ligi iduće sezone. U iznimno zanimljivoj drugoj HNL ove sezone, Dragovoljac je kolo prije kraja pobjegao Rudešu na nedostižnih četiri boda prednosti kolo prije kraja.

''Mislim da je ključ bio u dobroj atmosferi koju smo napravili na ljeto i sad na zimu. Imali smo najmanje oscilacija za razliku od drugih klubova koji su imali uspona i padova'', rekao je trener Miroslav Kukljanac za Dnevnik Nove TV.

Najveći pad Dragovoljac je imao prije dvije sezone kada je klub gotovo bio pred gašenjem.

"Mislim da nećemo biti samo prolaznici''

''Kako ne bih bio sretan i ponosan prije, dvije godine smo se raspali. Preuzeo sam klub i doveo sam ga danas tamo gdje mu je i mjesto'', kaže predsjednik kluba Marinko Perić.

gol expired U HNL prvi put u povijesti stiže hit-dres koji ima čak i Stipe Miočić divider

Crni iz Sigeta su imali ove sezone i niz nesretnih okolnosti. Čak dva tjedna cijela momčad je bila u izolaciji zbog korone.

''Imalo smo devet utakmica u tri tjedna tako da je bio jako gust raspored, bilo je teško oporaviti se za utakmice i odmah pripremiti za sljedeću. Ali evo, izdržali smo i uspjeli'', kaže nogometaš Rikardo Bagadur.

''Mislim da ako se zadrži kostur ekipe i još uz neka pojačanja i pojedince, možemo napraviti dosta toga. Mislim da nećemo biti samo prolaznici'', dodaje suigrač Zvonimir Šubarić.

Prva liga je, naravno, kudikamo skuplja. Dragovoljac kreće u planove za punjenje proračuna.

"Znamo da nas čeka žestoka borba za opstanak, ali nećemo se predavati''

''Oko dva milijuna eura je minimalan proračun da biste ostvarili bilo kakav značajan uspjeh u 1. HNL“, tvrdi direktor Hrvoje Merdžan.

Domaće susrete igrat će u Kranjčevićevoj. Trenutačno stadion u Sigetu još ne zadovoljava uvjete.

gol expired Kolumbijac prije godinu dana igrao seosku hrvatsku ligu, a uskoro će debitirati u 1. HNL divider

''Bio je potreban veći kapacitet stadiona - za to nam je dovoljno još 1500 gledatelja, pa brojače za gledatelje, a trebalo bi imati i VAR sobu. U dogledno vrijeme to je u planu.''

I dok su igrači, trener i direktor kluba nešto skromniji oko ambicija, predsjednik Perić puca visoko već u prvoj povratničkoj sezoni.

''Ambicije su u prvoj ligi biti među top pet klubova, ako nešto više napravimo, bit će super.''

''Financije će puno toga diktirati, znamo da nas čeka žestoka borba za opstanak ali nećemo se predavati'', najavljuje trener Kukljanac.

U svakom slučaju, poželimo Dragovoljcu dobrodošlicu i neka nam 1. HNL i iduće sezone bude zanimljiva kao i ove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider