Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napeta utakmica u rudešu

Dragovoljac slavio u drugoligaškom derbiju i približio se 1. HNL, nekoć veliki talent bio je tragičar

Hrvatski Dragovoljac sada ima pet bodova više od drugoplasiranog Rudeša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Dragovoljac pobijedio je Rudeš s 2:0 u derbiju 31. kola 2. HNL i tako povećao prednost na vrhu ljestvice u odnosu na gradsko rivala na pet bodova.

Do kraja su još tri kola. Rudešani će se nadati da će Dragovoljac kiksari protiv Cibalije, Dubrave ili Orijenta. Oni do kraja igraju protiv Osijeka II, Junaka i Dugopolja.

Napeta utakmica ponudila je pravi nogometni doživljaj, uz glasne Rudeš Boyse koji su se smjestili uz ogradu te neumornim navijanjem podržavali svoju momčad. 

Igralo se vrlo zanimljivo, dinamično i napadački, uz dozu drugoligaškog šmeka u vidu čvrste igre i snažnih startova. Pomalo ironično, upravo jedan ne baš čvrst start sudac je dosta sporno okarakterizirao kao penal za Rudeš. Usporene snimke nisu ponudile jasnu sliku, VAR-a nema i tako nam ostaje vjerovati sučevoj procjeni.

gol expired Kakva drama u Puli: Pivarić zabio uz proteste domaćina, golman spasio Lokomotivu divider

Loptu je tako u 65. minuti na bijelu točku namjestio Besart Abrurahimi, nekoć veliki talent koji je sjajno igrao za Zagreb, mladi hrvatski i seniorski makedonski reprezentativac. No, njegov udarac bio je krajnje neprecizan - ciljao je rašlje, ali promašio je cijeli gol.

Dragovoljac je to ubrzo kaznio - Luka Viduka u 79. je minuti u maniri slavnog prezimenjaka Marka lijepo pogodio za vodstvo. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Karlo Perić u sudačkoj nadoknadi.

Rudeš je ovom pobjedom stigao nadomak plasmana u prvu ligu - kao osvajač 2. HNL u elitu bi se plasirao umjesto posljednje momčadi HNL-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider