Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istra na rubu ispadanja

Kakva drama u Puli: Pivarić zabio uz proteste domaćina, golman spasio Lokomotivu

U derbiju začelja Istra 1961 i Lokomotiva su podijelili bodove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 34. kola Prve HNL, derbiju začelja Istra 1961 i Lokomotiva su na Aldo Drosini odigrali 1:1 čime su gosti zadržali četiri boda više od "fenjeraša" Istre.

Lokomotiva je povela u 38. minuti golom Josipa Pivarića iz kaznenog udarca, a izjednačio je Sergi Gonzalez u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to sudar dviju momčadi koje se bore za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Lokomotiva je dočekala utakmicu na osmom mjestu sa četiri boda više od posljednjeplasirane Istre i ta je razlika ostala i nakon ove utakmice, a ispred oba sastava još su po dvije utakmice.

Domaćini protestirali prije pogotka Pivarića

Gosti su pobjedom mogu osigurati ostanak, međutim i bod "lokosima" mnogo znači, dok se Istra sada nalazi u još težoj poziciji.

Svjesne važnosti susreta, obje su momčadi krenule oprezno. Lokomotiva je imala veći posjed lopte, ali je prvih pola sata prošlo bez pravih prilika.

Zlatko Dalić Dalić poslao poruku Sosi: Otkrio što mora napraviti ako želi zaigrati za Hrvatsku divider

Gosti su poveli u 38. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Pivarić postigavši šesti gol za Lokomotivu. Kazneni udarac je skrivio Antonio Ivančić igravši rukom nakon što je Pivarić ubacio iz indirekta.

Igrači Istre žestoko su protestirali, ne zbog Ivančićeve ruke, već zbog dosuđenog indirekta.

Santini poklonio gol Istri 

Nakon primljenog gola, Istra je zaigrala otvorenije i u posljednjim trenucima prvog dijela uspjela je izjednačiti. Pogodak glavom je postigao Sergi Gonzalez, ali nakon poklona gostujućeg vratara Krševana Santinija koji je istrčao u prazno.

Santini se za veliku pogrešku barem malo iskupio u 57. minuti kada je sjajno obranio Halilovićev udarac glavom. Deset minuta kasnije Istra je imala novu priliku. Glavom je pucao Hara, ali je Santini obranio.

gol expired Glasajte u anketi: Treba li Sosa opet biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju? divider

Možda i najbolju priliku domaćin je imao u 84. minuti. Hassane Bande je lijepo proigrao Sergia koji je povratnom loptom uposlio Vuka, međutim domaći veznjak je pucao ravno u Santinija.

Do kraja susreta Istra je imala još jednu priliku, no Šutalo je u 88. minutu pucao preko gola.

Lokomotiva je ostala osma sa 30 bodova, Varaždin na devetoj poziciji ima 27 bodova i susret manje, dok je Istra posljednja sa 26 bodova. Naslov prvaka Dinamo je osigurao u prošlom kolu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider