Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za Olimpijske igre

Zimske olimpijske igre su iza ugla, a Hrvatska ima tek pet predstavnika: Za plasman se još bore - brzoklizači

Ostalo je tri mjeseca do ZOI-a u Pekingu, a Hrvatska za sada ima tek pet sportaša.

Manje od tri mjeseca do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, Kinezi bruse zadnje detalje oko borilišta, dvorana i ostale infrastrukture koja će ugostiti sportaše iz cijelog svijeta.

Zbog epidemioloških mjera, bit će to po mnogočemu još jedne neobične Igre. No, za razliku od nedavno održanih ljetnih Igara u Tokiju, na pekinškim će igrama biti nazočni domaći gledatelji.

Hrvatska za sada ima tek pet evidentnih olimpijskih kandidata. To su: Filip Zubčić i Zrinka Ljutić, Vedrana Malec, Tena Hadžić i Marko Skender.

Borbu za nastup na Olimpijskim igrama još uvijek vode brzoklizači.

"Ostalo je još dosta posla, ali većina posla se odradila , točan datum kada ćemo saznati jesmo li se kvalificirali ili ne će biti negdje sredinom 12 ,mjeseca kada će međunarodna federacija objaviti rezultate i tablicu sa brojme mjesta koje imamo na olimpijskim igrama.

"Ostalo je još dosta posla, ali većina se odradila. Točan datum kada ćemo saznati jesmo li se kvalificirali na Igre ili, bit će negdje sredinom prosinca kada će međunarodna federacija objaviti rezultate i tablicu s brojem mjesta koje imamo na Igrama", rekao je Martin Kolenc.

Stadioni u Kataru Površinom su veliki kao Dalmacija, a grade stadione za 80 tisuća navijača: Nakon SP-a jedan će stadion potpuno razmontirati divider

Pet članova brzoklizačkog tima, zajedno s trenerom mjesecima pripreme odrađuju u Belgiji, uz financijsku potporu i sredstva klizačkog saveza.

No, za dio kvalifikacija brzoklizači su na svoju inicijtivu pokrenuli i crowdfunding kampanju prikupljanja dodatnih sredstva kako bi u punom sastavu otputovali na sva natjecanja.

Trenutačno su u Debrecenu na Svjetskom kupu, a zadnju će priliku za skupiti potrebne bodove loviti u Dordrechtu 25. studenoga.

"Imamo djelomičnu potporu saveza, nešto novca dobivamo, dok ćemo dio morati sami skupiti", rekla je Valentina Aščić.

Uvijek postoji šansa, a konkurencija je jaka, ali mi smo jači", poručio je Kolenc.

Svi koji uspiju izboriti nastup na Olimpijskim igrama morat će se pridržavati strogih pravila. Svakodnevna testiranja na COVID-19 i boravak u zatvorenom "balonu". Necijepljeni sportaši, treneri i prateće osoblje 21 dan provesti će u karanteni.

Sve čari Olimpijskih igara željeli bi osjetiti i Katarina Burić, Valetina Aščić, Maja Ivandić, Ivan Martinić i Martin Kolenc koji se nadaju da će bar netko od njih nastupom na Igrama ostvariti svoj san.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider