Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrat će Europu

Hrvatski Andrea Pirlo pronašao novi klub: Pomoći će Zrinjskom u europskoj avanturi

Bivši igrač Hajduka i veliki talent hrvatskoga nogometa kao slobodan igrač dolazi u Zrinjski Mostar.

Andrija Balić (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Andrija Balić novi je igrač Zrinjskog. 26-godišnji veznjak s Plemićima je potpisao ugovor nakon što je ovog ljeta postao slobodan igrač.

Balić je kao dijete Hajduka za prvu momčad Splićana zaigrao sa samo 17 godina pod vodstvom Igora Tudora. Kroz dvije godine igranja u Hajduku pokazao je svoj talent koji je brzo prepoznao talijanski Udinese koji ga je otkupio za 3 milijuna eura 2016. godine.

Bruno Petković i Dino Perić Rasprava o penalu za Dinamo: ''Pa je li Perić jedini koji je probao prodati nešto? Osjetio je kontakt i legao je'' divider

U Serie A upisao je 29 nastupa, a većina njih otpada na mandat Igora Tudora koji ga je u Udineseu također trenirao. Poslije Tudorova odlaska iz Udinesea klub je Balića slao na posudbe u Fortunu, Perugiu i Dunajsku Stredu.

U Slovačkoj je upisao 63 nastupa, zabivši 12 golova kojima je pridodao još 8 asistencija. Posljednju sezonu proveo je na posudbi u Banskoj Bystrici, nakon čega mu je istekao ugovor.

Snimka sudačke komisije VIDEO Pogledajte Marićevo objašnjenje kaznenog udarca za Dinamo te snimku komunikacije iz VAR sobe divider

Balić će je treće pojačanje Zrinjskog u nekoliko dana, nakon Lukanića koji je stigao na posudbu iz Dinama i Radića iz nizozemske Fortune. Očito je kako se u Mostaru ovim pojačanjima žele što više osnažiti pred premijerni nastup u skupinama Konferencijske lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider