Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Digla se velika prašina

VIDEO Marić o penalu za Dinamo: "Imali smo sličnu situaciju na utakmici Rijeke i Hajduka"

Bruno Marić je objasnio kazneni udarac za Dinamo na primjeru odluke s utakmice Rijeke i Hajduka.

Bruno Marić, šef sudačke komisije HNS-a održao je izvanrednu konferencjiu za novinare nakon velike bure koja se digla nakon utakmica 7. kola SuperSport HNL-a.

Nogometaši Osijeka žalili su se na dva kaznena udarca iz kojih je Dinamo stigao do preokreta i pobjede (2:3) na Opus Areni.

Snimka sudačke komisije VIDEO Pogledajte Marićevo objašnjenje kaznenog udarca za Dinamo te snimku komunikacije iz VAR sobe divider

U 87. mnuti susreta sudac je na poziv VAR sobe pregledao situaciju u kojoj je Darko Nejašmić igrao rukom u kaznenom prostoru, zbog čega je pokazao na bijelu točku. 

Marić je ekskluzivno pustio snimku iz VAR sobe na kojoj se može čuti kako je sudac iskoristio alat koji se koristi za određivanje zaleđa, okomicom je naime utvrdio da se Nejašmićeva ruka nalazi unutar kaznenog prostora, a kažnjivo bi bilo da je ruka i na crti kaznenog prostora.

Slična situacija na utakmici Rijeke i Hajduka

Kako bi pobliže objasnio sudačku odluku i razjasnio sve dvojbe, Marić je izdvojio vrlo sličnu situaciju iz prošle sezone, odnosno iz 34. kola i utakmice Rijeke i Hajduka na Rujevici.

U ovom slučaju je također reagirala VAR soba i pozvala suca da pregleda spornu situaciju iz 10. minute dvoboja u kojoj je branič riječkog sastava igrao rukom. U tom trenutku se nalazi izvan kaznenog prostora, no svojom rukom se nalazi unutar kaznenog prostora, i to točno iznad crte:

"Ruka je kažnjiva, iako igrač dira loptu na crti. Ne mora biti unutar kaznenog prostora, nego sama crta je također sastavni dio kaznenog prostora, i kao takva je kažnjiva", objasnio je Marić i zaključio da je cijeli sudački tim, i suci na terenu i VAR soba, donio ispravnu odluku.

Igranje rukom u kaznenom prostoru na utakmici Rijeka - Hajduk

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider