Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sreća prati hrabre

Mini Vatreni dočekali čudo i plasirali se na EURO! U ludom raspletu susjedi pomogli Hrvatskoj

Hrvatska U21 reprezentacija je uoči posljednjeg kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo stajala dosta loše, no uz pomoć drugih reprezentacija mini Vatreni igrat će na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada reprezentacija Hrvatske do 21 godine izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Sloveniji i Mađarskoj.

Epilog je to filmskog obrata koji se večeras dogodio u korist ''malih Vatrenih'' koji su dočekali svoje čudo te kao jedna od pet drugoplasiranih reprezentacija na kraju ipak ostvarili veliki uspjeh.

gol expired Mladi Vatreni došli do svojeg čuda: Razbili Litvu pa im se sve poklopilo za Euro! divider

Osim uvjerljive pobjede protiv Litve, mini Vatrenima trebali su se poklopiti i drugi rezultati, a oni su se, na našu veliku sreću, dogodili. Prvi uvjet bio je da Škotska ne dobije Grčku u gostima, kako bi Hrvatska završila druga u skupini. Grci su, iako rezultatski nemotivirani, uspjeli slaviti (1:0) i gurnuti naše na drugo mjesto u skupini.

Nakon toga Hrvatskoj je trebala pobjeda Poljske protiv Latvije (3:1), kako se Bugari ne bi uključili u igru s drugoplasiranima, te se i to dogodilo. Posljednji uvjet bio je da ili Rumunjska ili Belgija ne pobijede Dansku, odnosno BiH.

Naši susjedi iz BiH napravili su pravi mali podvig i iznenadili moćnu Belgiju s 3:2, čime su poslali mini Vatrene na Euro.

gol expired VIDEO: Vatreni herojski pali u drami protiv Portugala, ali ostaju u A skupini Lige nacije! divider

Nakon toga rezultat kasnije utakmice između Rumunjske i Danske postao je apsolutno nebitan.

Ovo će biti četvrti nastup naše mlade reprezentacije na europskoj smotri, drugi uzastopni nakon sudjelovanja 2019. godine u Italiji i San Marinu. Zanimljivo, na europskim prvenstvima do sada nismo uspjeli ostvariti nijednu pobjedu u devet utakmica. Imamo tri remija i šest poraza uz 11-19 gol-razliku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider