Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
razbili litvu sa 7:0

Mladi Vatreni došli do svojeg čuda: Razbili Litvu pa im se sve poklopilo za Euro!

Hrvatska je odradila svoj dio posla, a onda je morala čekati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija razbila je Litvu u Puli u kvalifikacijama za Euro s nevjerojatnih 7:0  te na kraju uz pomoć BiH plasirala na Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, izabranici Igora Bišćana mogli su se jako približiti Euru još u prošlom kolu, no nisu uspjeli u gostima pobijediti Škotsku, iako su na poluvremenu vodili 2:0. U nastavku je Borna Sosa namjerno udario nogom protivničkog igrača i dobio crveni karton. Hrvatska igra se tada raspala pa je Škotska uspjela zabiti dva gola pored Šempera.

gol expired Mini Vatreni dočekali čudo i plasirali se na EURO! U ludom raspletu susjedi pomogli Hrvatskoj divider

U odnosu na utakmicu protiv Škotske, u početnom sastavu nije bilo Adriana Šempera, Joška Gvardiola, Borne Sose, Darka Nejašmića, Sandra Kulenovića, Lovre Majera, Davida Čoline i Bartola Franjića.

Gol-razlika osigurana

Međutim, i bez njih "mladi Vatreni" su odigrali sjajno i već nakon prvog poluvremena su osigurali pobjedu. U 13. minuti zabio je Špikić, u 29. minuti Musa je povećao na 2-0, dok je Šverko u 36. pogodio za 3-0.

U nastavku susreta odabranici Igora Bišćana zabili su još četiri gola za uvjerljivih 7-:0. U nastavku su zabili Šutalo (57), Musa (67), Moro (70, 77). Gosti su od 73. minuti igrali bez isključenog Paulauskasa.

U drugom susretu Grčka je u Ateni pobijedila Škotsku sa 1:0 izbacivši Škote sa EP-a. Gostima je trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta u skupini, a nakon poraza pali su na treću poziciju.

Što je trebalo Hrvatskoj za Euro?

Grčka je pobijedila Škotsku i bar malo razveselila Vatrene, no još neki rezultati su se trebali poklopiti kako bi mladi hrvatski nogometaši išli na Euro koje se sljedeće godine igra u Sloveniji i Mađarskoj.

Hrvatska je mogla na Euro kao jedna od pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija ovih kvalifikacija, a ostala su još svega dva mjesta.

Za njih su se borili Hrvatska, Rumunjska i Belgija. Hrvati su imali bod više i bolju gol-razliku pa su ovima trebale pobjede.

Belgija je na kraju poražena kod BiH, a Hrvatska je osigurala Euro.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider