Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno problema

Dalić traži zamjene za standardne bekove: Ovo su najizgledniji kandidati!

Hrvatska u ozbiljnim problemima na bekovskim pozicijama...

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Iako je Josip Pivarić optimističan, činjenica je da je Hrvatska u ozbiljnim problemima na bekovskim pozicijama. Jer za početak kvalifikacija nije otpao samo on.

Na njegovoj lijevoj strani nema ni Ivana Strinića, koji se još oporavlja. A obojica su do sada bili glavni Dalićev izbor. A na desnoj strani otpao je Šime Vrsaljko, koji će na operaciju koljena idući tjedan, a on je naš uvjerljivo najbolji igrač na toj poziciji.

Dalić u velikim problemima: Ovo se ne pamti, a u Dinamu ogorčeni i očekuju pozive Šime Vrsaljko i igrači Intera slave pobjedu (Foto: AFP) Luka Modrić i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) +1 Marko Pjaca (Foto: AFP)

I što sad može napraviti Zlatko Dalić? Na lijevom beku vjerojatne su opcije Borna Barišić iz Glasgow Rangersa i mladi Borna Sosa iz Stuttgarta. Barišić u klubu igra redovito, a Sosa nakon ozljede skuplja prve minute. Tu je još Leovac iz Dinama, možda i Bradarić iz Hajduka.

A još teže bit će pronaći zamjenu za Vrsaljka na desnoj strani. Dalić je do sada tu koristio Tina Jedvaja iz Bayera i jednom Karla Bartoleca iz danskog Nords-jaellanda. Ni jedan ni drugi nisu oduševili! Ali nove alternative teško se naziru.

U takvoj situaciji, utješno je barem to što naši protivnici u kvalifikacijama ne spadaju u najuži europski vrh. Prve dvije utakmice igramo početkom proljeća: protiv Azerbajdžana u Zagrebu, pa Mađarske u Budimpešti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider