Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Primarijus" 6 mjeseci aut

Teška ozljeda važnog igrača, Vatreni u problemima: "Izbornik će naći rješenje"

Nakon ozljede koljena i operacije Josip Pivarić započeo je proces rehabilitacije…

Josip Pivarić (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Hrvatski reprezentativac i branič kijevskog Dinama Josip Pivarić ponovno je na štakama. Nažalost, pomalo već tradicionalno, jer je i prije 3 godine također ozlijedio koljeno, točno na isti dan.

"Da, evo, isti datum, isto mjesto, samo druga noga", kaže lijevi bočni hrvatske reprezentacije.

"A razočaran si uvijek, sa svakom ozljedom. I s nekakvom rupturicom mišića, nekakvim istegnućem, a kamo li ne kada te odvoji na šest mjeseci."

Pivarić je pojasnio što je posrijedi.

"Ova ozljeda je malo složenija od ove prijašnje, prijašnja je bila samo rekonstrukcija prednjeg križnog, a sad je u pitanju i šivanje jednog djela meniska. To znači da u početku rehabilitacije moram malo sporije krenuti, nekakvih 3-4 tjedna ne smijem savijat nogu uopće kod opterećenja."

Dalić u velikim problemima: Ovo se ne pamti, a u Dinamu ogorčeni i očekuju pozive Šime Vrsaljko i igrači Intera slave pobjedu (Foto: AFP) Luka Modrić i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) +1 Marko Pjaca (Foto: AFP)

Eto, primarijus Pivarić je toliko upoznat sa svojom situacijom da mu liječnika pomoć gotovo i ne treba.

"Mislim da je izrazito stručno opisao svoje ozljede i ovaj tijek oporavka koji mu slijedi, tako da nemam šta posebno za dodati osim da se radi stvarno o složenoj ozljedi koja će ga udaljiti s terena, ali zna kako proces rehabilitacije teče, tako da mislim da će sve biti u redu", kaže liječnik Damir Hudetz, specijalist ortopedije.

"Razmišljamo da ga uzmemo u naš tim, da malo prenosi svoje iskustvo", šali se Hudetz.

A Pivarićevo iskustvo nedostajat će izborniku Daliću na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

"Ma, Hrvatska ima velik broj kvalitetnih igrača i siguran sam da će izbornik Dalić naći rješenje, kao što je uvijek nalazio. I za utakmice protiv Španjolske i Engleske, gdje je Tin Jedvaj to odradio odlično. Uvijek iskoči netko tko to odradi na odličan način."

Pokažite mlađima što je sve Dinamo: Ćirin šal, Lamzin dres, ulaznice s finala KVG-a... Izložba Dinamovo proljeće Izložba Dinamovo proljeće Izložba Dinamovo proljeće Izložba Dinamovo proljeće

Ali to ne znači da se Pivarić brine za svoj status u reprezentaciji.
"Neka oni svi igraju, to je zdrava konkurencija koja te tjera na bolje, na više."

A na bolje i više razine stigao je njegov Dinamo. On i bivši suigrači, sada reprezentativci, pomno prate momčad Nenada Bjelice.

"Da, da, da, razgovaramo i čujemo se. Uvijek se iskomentira poslije kroz poruke: "Jesi vidio? Kako je bilo? Ma, super…“

Pivarić ističe:
"Ja sam uvjeren da će Dinamo proći Viktoriju Plzen", zaključio je Pivarić, kojem s osmijehom na licu predstoje naporni mjeseci, u novom povratku na nogometni teren.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider