Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kakva šteta

Hrvatska se zbog pomlađivanja odrekla Karačića i Štrleka? Imaju tek 33 godine

Na popisu za Euro nema Igora Karačića i Manuela Štrleka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još je ostalo manje od tri tjedna do Europskog prvenstva u rukometu. Hrvatska igra u skupni protiv Francuske, Srbije i Ukrajine, a po medalju kreće bez svog najboljeg igrača uz Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića.

Riječ je o Igoru Karačiću koji nije dobio mjestu na širem popisu putnika za Euro. Tamo je ostao tek Marin Šego uz Davora Ćavara.

Trenutni popis putnika za Euro široj hrvatskoj javnosti je skoro pa nepoznat. Tu su ona poznata imena poput Čupića, Cindrića i Šebetića, ali i manje poznata: Srna, Glavaš, Gadža, Maraš, Lučin… Izbornik Horvat se odlučio na pomlađivanje reprezentacije pa će na Euro voditi tek Duvnjaka i Čupića kao najstarije i najiskusnije.

gol expired Zdravko Mamić: "Takvo ste mi vino točili da sam kupio Petra Bočkaja, to je samo početak" divider

U slučaju da Marin Šego na kraju ipak dobije priliku on će postati najstariji hrvatski igrač na Euru s 36 na leđima. Čupić ima 35, a Duvnjak 33 godine. Svi ostali su oko 30 ili ispod 30 godina.

Karačić je u reprezentaciji dugi niz godina i skoro nikada nije podbacio, uz Duvnjaka je redovno bio jedan od ključnih igrača velikih pobjeda, a i danas je s 33 godine jedan od najboljih srednjih vanjskih svijeta. U karijeri je s Vardarom osvojio naslov prvaka Europe, a odlične igre prikazuje i u dresu poljskog velikana Kielcea s kojim je nedavno produžio ugovor. Za hrvatski dres je znao često igrati ozlijeđen, nije htio odustati.

gol expired Marca otkrila budućnost Šime Vrsaljka. Konačno da i njemu krene divider

Izbornik Hrvoje Horvat odlučio se za Antu Gadžu iz Vardara, a 33-godišnjeg Karačića je maknuo sa zadnjeg popisa objavljenog 26. prosinca. Hrvatska bi trebala ići na Euru s tri srednja vanjska, a Gadži i Cindriću trebao bi se priključiti i Domagoj Pavlović koji dolazi iz Bundeslige, a igrači koji nastupaju u Njemačkoj dolaze 1. siječnja, tu su uz sigurnog Duvnjaka vjerojatno i Martinović te Mamić, a konačni popis će biti objavljen za nekoliko dana pa će se znati točno.

Nema ni Štrleka

Karačić je bio na proširenom popisu, ali na njemu svoje mjesto nije našao Manuel Štrlek. Već sada legendarno hrvatsko lijevo krilo, a tek su mu 33 kao i Karačiću. Ispred Štrleka našli su se Mihić i Mandić.

gol expired Upravu Intera zatekla Brozovićeva odbijenica, hoće li ga "slomiti" ovom ponudom? divider

Štrlek (4) i Karačić (2) zajedno su u hrvatskom dresu osvojili šest medalja s velikih natjecanja, ali bar trenutno nisu potrebni Hrvatskoj prema mišljenju izbornika Hrvoja Horvata.

Evo popisa igrača za drugi krug priprema:

Kristijan Pilipović - KADETTEN SCHAFFHAUSEN
Mate Šunjić - US IVRY HANDBALL
Matej Mandić - RK PPD ZAGREB
David Mandić - RK PPD ZAGREB
Ivan Čupić - RK PPD ZAGREB
Lovro Mihić - ORLEN WISLA PLOCK
Vlado Matanović - RK PPD ZAGREB
Filip Glavaš - HC TRIMO TREBNJE
Leon Šušnja - ORLEN WISLA PLOCK
Marin Šipić - RK PPD ZAGREB
Nikola Grahovac - RK PPD ZAGREB
Halil Jaganjac - RK NEXE
Tin Lučin - ORLEN WISLA PLOCK
Zvonimir Srna - RK PPD ZAGREB
Luka Cindrić - BARCELONA
Ante Gadža - HC VARDAR 1961
Luka Šebetić - HC MOTOR
Luka Lovre Klarica - RK PPD ZAGREB
Mateo Maraš - HC EUROFARM PELISTER

Pričuvni igrači (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

Marin Šego - MONTPELLIER HB
Davor Ćavar - RK PPD ZAGREB

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider