Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epilog utakmice Hrvatska - Peru

Loša igra i rezultat, ali jedan je igrač bio na razini: Zaslužuje mjesto u prvih 11!

Za klub redovito zabija, a u porazu od Perua bio je jedan od rijetkih koji se nije uklopio u sivilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svi oni koji su noć probdjeli uz utakmicu Perua i Hrvatske ostali su razočarani nastupom naše reprezentacije. Svaka poveznica nogometnog spektakla i Vatrenih bio je, ali nažalost i ostao, uvodni light-show.

Jer na terenu je puno bolji dojam u prvom testu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostavio Peru. Trenutačno 11. momčad FIFA-ine svjetske ljestvice do vodstva je stigla u 12. minuti. Carillov udarac odbio se od Vide i tako prevario Subašića, a vodstvo Peruanaca stiglo je kao logična posljedica dekoncentriranog ulaska naše reprezentacije u sami susret.

''Bolje da se desi sad nego kasnije. Loše smo krenuli u utakmicu. Isto tako i drugo poluvrijeme smo loše krenuli, tu su nas dvaput kaznili", rekao je Ivan Rakitić.

Hrvatska proigrala tek s igračem više

Ta druga kazna stigla je u trećoj minuti drugog poluvremena i to u školskoj akciji Perua. Kroz nekoliko kvalitetnih dodavanja, Farfan je izašao sam na Subašića, a nakon obrane našeg vratara, prvi je na odbijancu bio Flores i to je bilo 2:0 za Peru.

"Mislim da nismo bili na našem nivou, mislim da nismo odigrali dobru utakmicu i jednostavno: zato smo i izgubili", rekao je Luka Modrić.

"Moramo izvući pouke iz ove utakmice. Sigurno nije lako izgubiti, ali ja se ne želim iza čega kriti. Mi smo došli tu da probamo igrati. Nikad poraz nije dobrodošao. Možda je nama dobrodošao, da vidimo da ne možemo mi bez maksimalne koncentracije nikoga dobiti. To je činjenica. Pogotovo ne ekipu koja igra na Svjetskom prvenstvu", rekao je Zlatko Dalić.

Hrvatska je slab dojam u maloj mjeri popravila tek u posljednjih 15 minuta kada je Peru ostao s igračem manje nakon nesmotrenog isključenja Yotuna.

Kramarić zaslužuje mjesto u prvih 11 

Pojedinačno gledano, uz konstantno dobar nastup Luke Modrića, jedino je Andrej Kramarić odigrao na zadovoljavajućoj razini i pokazao da mu je apsolutno mjesto u početnoj postavi. Njegova dva pokušaja jedine su prijetnje naše reprezentacije u cijeloj utakmici.

"Poslije smo pokušavali. Malo smo imali neku inicijativu, ali je to dosta jalovo danas sve izgledalo", smatra Modrić.

"To je tako. Sve je dobra škola", kaže Subašić i dodaje: "Kad je najbitnije, mi ćemo biti na našem nivou."

A "pravi" bi trebali biti već protiv Meksika u noći s utorka na srijedu jer novi neuspjeh bio bi vrlo opasan za Vatrene ambicije u Rusiji.

"Nažalost, to večeras nije išlo, ali idemo dalje dobiti Meksiko", rekao je Marko Pjaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider