Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senegal u petak

Dobre vijesti s Rujevice: Trenirao i Mario Mandžukić, Dalić zadovoljan eksperimentima!

Hrvatska reprezentacija započela je s drugom fazom priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a iz Rijeke se s najnovijim vijestima javio reporter Nove TV Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening s konačnim brojem igrača (23) koji će se zaputiti prema Rusiji na Svjetsko prvenstvo. Druga faza priprema odradit će se u Rijeci na Rujevici, odakle se za Dnevnik Nove TV javio reporter Stipe Sladoljev.

On je otkrio da su svi reprezentativci, uključujući Marija Mandžukića, normalno započeli prvi trening na Rujevici, koji je bio otvoren za javnost prvih 15-ak minuta. Podsjetimo, Mandžukić nije igrao protiv Brazila u Liverpoolu zbog manjih problema s ozljedom, a danas je uz njega cijelo vrijeme bio kondicijski trener.

"Mitroviću nije bilo lako, a nije ni meni"

Izbornik Zlatko Dalić danas je srezao konačni popis putnika za Rusiju za jedno ime, ono Mateja Mitrovića. Izbornik je otkrio da mu je bilo teže saopćiti Mitroviću da neće putovati u Rusiju, nego pretrpjeti poraz od Brazila u Liverpoolu.

Danas je (ponedjeljak) reprezentacija sklopila ugovor s bolnicom Svetom Katarinom u Opatiji. A budući da je predsjednik HNS-a Davor Šuker zapeo na jednom sastanku, dogodio se kuriozitet: današnji ugovor s bolnicom Sveta Katarina u ime saveza potpisao je izbornik Zlatko Dalić! To iznenađenje u protokolu nije ga omelo. Spremno je stao i objasnio zašto je za Svjetsko prvenstvo otpao Matej Mitrović i kako je on to primio.

"Normalno da je razočaran, nije mu lako, kao ni meni. Nažalost, takva je odluka. Ali profesionalac je to, shvatio je. Ja sam mu rekao da nije igrao zadnjih mjesec i pol dana, da je Ćaleta igrao u kontinuitetu, i da je to moj jedini razlog. Vida, Lovren i Ćorluka nisu bili upitni. Samo taj jedan stoper bio je upitan, nažalost takva je odluka", rekao je Zlatko Dalić.

Dalić objasnio što je dobio s Vidom na lijevom beku

Dalić je detaljnije obrazložio i najintrigantiji potez iz utakmice protiv Brazila: umjesto dva osporavana lijeva beka (Strinića i Pivarića), tu poziciju igrao je - Domagoj Vida! Izbornik je objasnio da tako želi bolje zatvoriti Lionela Messija, koji napada po toj strani.

"Sve će ovisiti o utakmici s Nigerijom. Ako mi tu napravimo dobar rezultat, nama treba s Argentinom jedna dobra faza obrane. I ja moram te stvari probati. Ja znam, jučer je bilo mnogo polemika: tko lijevi bek, zašto lijevi bek... ali ja znam što radim i što hoću", kazao je Dalić.

Nije samo Vida bio iznenađenje. Nego i premještanje Perišića s njegove jače, lijeve strane, na desnu, da bi lijevo igrao Ante Rebić.

* Jeste li zadovoljni s ovim opcijama: Perišić desno, Rebić lijevo? Kako je to ispalo po vama?

"Ja mislim da je bilo jako dobro, da smo bili tu jako opasni, vrlo, vrlo konkretni. Ako pogledate, mislim da Brazil nije puknuo po golu prvih 60 minuta. A mi smo imali dobrih situacija! Ali fali tu još malo. Nije to do kraja baš na nivou na kojem bih ja htio. Ali kroz ovih 15 dana ćemo to popraviti", rekao je izbornik Hrvatske.

Senegal će otkriti karte za Nigeriju?

Zapravo, do Nigerije je ostalo i manje: samo 12 dana! A do tada: treninzi u Rijeci, pa u Rusiji, i u međuvremenu: posljednja utakmica! U petak u Osijeku Hrvatska i Senegal odradit će posljednju provjeru prije puta u Rusiju..

"Njemu ćemo se posvetiti kao Nigeriji, koja je naš prvi test. Rekao sam i ponavljam stalno: Nigerija je naša najvažnija utakmica, ali nije presudna. I tu moramo biti pravi. Ako ponovimo prvo poluvrijeme, ali cijelu utakmicu, onda nema problema", rekao je Dalić.

U tom smislu - jedva čekamo! Za razliku od utakmice protiv Brazila, u petak protiv Senegala trebali bismo vidjeti nešto drugo: kako Hrvatska igra kao favorit, dakle kad se očekuje - pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider