Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nešto se kuha

Hrvati tražena roba na "mercatu": Tri zvijezde Vatrenih mijenjaju klubove!?

Iako su u različitim fazama karijera, Mandžukić, Kalinić i Kramarić lako bi mogli promijeniti klubove ovog ljeta.

Mandžukić u borbi za loptu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaši i ovoga će ljeta biti tražena roba na međunarodnom "mercatu". Posebno se to odnosi na tri glavna napadačka aduta Vatrenih. Iako su u različitim fazama karijera, i Mandžukić i Kalinić i Kramarić lako bi mogli promijeniti klubove.

Dok Zlatko Dalić brojni posljednje dane uoči početka priprema, brojni naši reprezentativci pripremaju se za nove transfere. Posebno se to odnosi na napadače.

Mandžukić na meti Kineza

"Lako je moguće da sredinu promjene njih dvojica, možda čak i trojica. Puno toga će ovisiti o Svjetskom prvenstvu. Za izbornika je obično bolje da igrači riješe status prije velikog turnira, ali za same igrače to ne mora značiti, za njih je ponekad bolje da sačekaju", procjenjuje kolumnist portala GOL.hr Ivica Medo.

U tom kontekstu, talijanski mediji najavljuju Mandžukićev odlazak iz Torina. "Super Mario" će uskoro napuniti 32. godine. Ove sezone odigrao je 41 utakmicu i zabio 10 pogodaka za Juventus, te 1 za reprezentaciju. Tržišna vrijednost mu je 20 milijuna eura, a Kinezi su poslali novu bogatu ponudu.

Cijenjeni hrvatski nogometni agent, Marko Naletilić, itekako dobro upoznat sa tržišnom situacijom u Italiji, ovako procjenjuje Mandžukićevu situaciju.

"Jako je, jako je omiljen u Torinu među navijačima i cijene ga i Upravi. Možda je i najdraži igrač teneru Allegriju. Mislim da on ima taj privilegij, u punom smislu, da odlučuje što želi u novoj sezoni. On u svakom slučaju može ostat u Juventusu ako želi, a ako želi, Juventus će mu izaći u susret i da ga pusti negdje", kaže Naletilić.

Marko Naletilić "Kalinić može naći dobar klub u Europi"

Nikola Kalinić također bi se mogao pronaći na novoj prekretnici karijere. Veliko je pitanje hoće li ostati u Milanu. 30-godišnji Solinjanin, ove je sezone u 39 utakmica postigao 5 golova za Milan i 2 za reprezentaciju, a tržište ga cijeni na 16 milijuna eura.

Andrej Kramarić u akciji (Foto: AFP) Andrej Kramarić u akciji (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Kalinić je već imao neke ponude, i to velike, s kineskog tržišta i vjerujem da će se to ponovo sad ovo ljeto aktivirat. U svakom slučaju, ukoliko se odluči otići iz Milana, mislim da se može naći i dobar klub u Europi, gdje bi mogao naći angažman."

Možda najizvjesniji transfer stoji ispred Andreja Kramarića, velikog Dalićevog junaka u infarktnoj završnici kvalifikacija za Rusiju. Kao 26-godišnjak tek ulazi u najbolje igračke godine, a ove sezone opet se potvrdio u Hoffenheimu. U 43 nastupa ima 13 golova, a 3 važna zabio je za Hrvatsku. Uz njega se veže cijena od 15 milijuna eura, ali će Hoffenheim sigurno tražiti više.

Ivica Medo: Pravila nema, sve ovisi o procjeni

"Kramarić je jako dobro odradio ovu sezonu i vjerujem da će imati ponuda. Istaknuo se jako, na cijeni je u Njemačkoj i mislim da mu je sad pravi trenutak za još jedan dodatni iskorak, iako on bez obzira na sve igra, on već sad igra u jednom jako, jako dobrom klubu i cijenjenom u Njemačkoj", kaže Naletilić.

Nikola Kalinić (Foto: AFP) Nikola Kalinić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

A svi transferi znaju remetiti koncentraciju nogometaša, ali mogu biti i dodatna motivacija.

"Tu pravila nema. To ovisi o strategiji igrača i njihovih agenata, pa i klubova. Procjena u određenoj situaciji može li igraču cijena pasti nakon velikog turnira, ukoliko dođe do lošije igre, ili može samo porasti", ističe Medo.

Navijači će se ovog ljeta nadati porastu cijena svih vatrenih igrača, jer to bi značilo da je i reprezentacija ostvarila kvalitetan rezultat.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider