Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOŽE IGRATI I ZA BIH

Hrvat koji igra s velikim Dalićevim otkrićem: "Hrvatska me nije zvala, tražim rusku putovnicu"

Silvije Begić je malo razočaran što ga nitko nije zvao, a otkrio je da traži rusku putovnicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaš Silvije Begić igra u ruskoj ligi za Rubin iz Kazana, a ime ovog 27-godišnjeg stopera nije poznato hrvatskoj javnosti.

Begić je standardan u Rubinu gdje kapetansku ulogu ima Filip Uremović, Dalićevo novo otkriće na desnom beku. Begić nikada nije igrao za reprezentaciju, iako može nastupiti za BiH i Hrvatsku, no izgleda da i neće jer cilja na rusko državljanostvo.

Silvije Begić je malo razočaran što ga nitko nije zvao, a otkrio je da traži rusku putovnicu.

"Nitko me nije kontaktirao. Nadao sam se pozivu i prije kad sam igrao dobro i očekivao sam da ću biti nagrađen, ali nije bilo ništa od toga. U Hrvatskoj su me mediji spominjali, u BiH nisu. Možda nisu znali da imam njihovu putovnicu, a ja sam rekao da ću se odazvati onome tko me prvi pozove", rekao je Begić u razgovoru za SportSport.ba pa dodao:

"Ne bih htio ispasti bahat, ali nisam siguran da bih se sada odazvao reprezentaciji BiH. Imam ruske agente i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu, da ne budem stranac. Ranije sam drugačije razmišljao, ne znam kako bih sada postupio da dobijem poziv".

Begić je u karijeri igrao Rudeš, zaprešićki Inter i Orenburg.

Ima li mjesta u Hrvatskoj?

Izbornik Dalić je jako dobro pokriven na stoperskim pozicijama. Kada se vrati Vrsaljko i Uremović će postati stoper, a tu ulogu je imao i u Rubinu.

Osim Uremovića tu su standardni Lovren i Vida, a sve bliže prvoj postavi je i odlični Ćaleta-Car. Priliku će sigurno dobiti i Pongrančić, glavni stoper Wolfsburga koji se oporavio od mononukleoze. Osim spomenutih imena Dalić redovno poziva i Milu Škorića iz Osijeka, a oko reprezentacije sigurno ima još imena o kojima Dalić razmišlja, poput Benkovića, Vuškovića, Gvardiola i Perića koji se vratio nakon teške ozljede.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider