Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KORONA POKOSILA PRVOLIGAŠE

Hoće li se HNL nastaviti kao NBA liga u jednom gradu? Dobili smo odgovor od HNS-a

Nije poznata budućnost HNL-a.

Koronavirus probio se među hrvatske prvoligaše i poremetio raspored HNL-a. Ovog vikenda igraju se tek dvije od pet utakmica 9. kola, no u HNS-u tvrdi kako je sve pod kontrolom.

"Očito živimo u takvom vremenu, da se i to moralo dogoditi'', rekao je Josip Brezni pa dodao:

gol expired Zvijezda u usponu priznala: "Uopće ne gledam nogomet. Dosadi mi, ne znam tko igra u Ligi prvaka" divider

"Zasad nema razloga za nikakvu paniku."

U prva dva mjeseca nove sezone pet je utakmica dakle odgođeno zbog koronavirusa, a još tri zbog europskih obveza pojedinih klubova.

"Tako će nakon 9. kola maksimalan broj odigranih utakmica imati tek Varaždin i Šibenik. Po jednu utakmicu zaostatka imat će Dinamo, Slaven Belupo, Gorica i Istra, dva susreta manjka Osijek i Hajduk, a čak tri Rijeka i Lokomotiva'', izjavio je Brezni.

gol expired Čeka nas spektakl za vikend: Igraju se velike utakmice, a uživat će i ljubitelji UFC-a divider

S obzirom na jesen u Europskoj ligi, Riječani bi svoj zaostatak utakmica mogli vući duže vrijeme.

"I prije početka prvenstva smo znali da, ako se bilo koji naš klub plasira u grupnu fazu Europe i odgodi bilo koju utakmicu, kao što je Rijeka odgodila dvije zbog Uefa natjecanja i sada jednu zbog virusa, da će morati nadoknaditi tek u proljeće'', kaže Brezni.

Regularnost prvenstva zasad se ne dovodi u pitanje, a je li moguć prekid HNL-a?

gol expired Calciomercato: Milan je na Maksimiru gledao novog Luku Modrića u dresu Dinama divider

"O tome ne odlučujemo mi, ako bi došlo eventualno od strane Stožera ili bilo čega, i daljnje pogoršanje situacije pa bi došlo do nekog prekida, naravno da ćemo se onda prilagoditi i eventualno razmišljati o nekim koracima'', ističe Brezni.

HNL zato odlučuje o eventualnom skraćivanju prvenstva što je jedan od mogućih koraka, a rok za takvu odluku je striktan.

"Zadnja opcija za eventualnu promjenu načina odigravanja ovogodišnjeg prvenstva, dakle umjesto četverokružnog načina, da se smanji fond utakmica je da se takva odluka donese prije završetka drugog kruga. Dakle, to su još dva kola u proljetnom dijelu prvenstva."

Čak i da se situacija pogorša, Brezni ne vidi realnom opciju da se HNL odigrava u istom gradu i bez gledatelja, a da momčadi budu u "balonu" po uzoru na NBA ligu ili završnicu Lige prvaka.

A iz Istarskog stožera danas je stigla preporuka o odgodi svih međužupanijskih natjecanja. Što bi značilo da nogometni prvoligaš Istra ne može igrati svoje HNL utakmice. Po već ustaljenoj praksi u pulskom klubu niti o tome nemaju komentara.. A što kaže povjerenik Prve HNL?

"Ja osobno mislim da zaista nema nikakvog razloga da se profesionalnim klubovima ograničava odigravanje utakmica. Eventualno mislim da je onda realno razmišljati da se ponovno stadioni zatvore, i da to bude kao što smo veći dio prvenstva dosad igrali bez gledatelja'', završio je Josip Brezni.

Inače, najgore stanje je u Gorici koja ima 13 zaraženih igrača, a slijedi Osijek sa sedam pozitivnih. Neke zaostale utakmice počinju se igrati idućeg tjedna... HNL se tako trudi ići dalje u novom normalnom.

VIDEO Hoće li Gaethje srušiti vladavinu Khabiba?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider