Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se nešto veliko

Hoće li plan PSG-a izazvati lavinu na nogometnom tržištu?

Luda se ljetna tržnica sprema na pariškom Parku prinčeva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika neizvjesnost u Parizu. Nakon četiri uzastopna naslova prvaka, PSG bi napokon mogao biti skinut s trona. Do kraja Ligue 1 ostala su još samo četiri kola, a Parižani su s 80 bodova na vrhu izjednačeni s Monacom koji ipak ima asa u rukavu tj. jednu odigranu utakmicu manje. Klub našeg Danijela Subašića ima i bolji raspored jer Paris mora na gostovanja kod Nice i Saint-Etiennea.

Ugledni France Football bez obzira na neizvjesnu završnicu špekulira što bi se moglo dogoditi u mjesecima koje dolaze. Spominju se brojni odlasci i dolasci igrača, ali ne spominje se odlazak trenera Unaija Emeryja.

Hoće li katarski šeici oprostiti Basku ispadanje od Barcelone nakon što je prokockao 4:0? Vjerojatno hoće ako osvoji naslov, no ukoliko Monaco prekine dominaciju Parižana, Emery bi mogao letjeti. Na to se nadovezuje i dolazak Monchija u Romu koji bi možda rado vidio baskijskog trenera na klupi Rome.

Sprema se nešto veliko

Prije nekoliko dana francuski su mediji pisali kako gazda PSG-a Nasser Al-Khelaïfi sprema nešto za ljeto, nešto veliko. Najviše se spominjao povratak Pierrea-Emericka Aubameyanga u Francusku. Bivši igrač Saint-Etiennea mogao bi od ovog ljeta nositi dres PSG-a u transferu vrijednom 100 milijuna eura.

Tolika se cifra spominjala kada se Gabonca povezivalo s Realom, a iz Njemačke stižu signali kako cijena za 27-godišnjaka nije pala. I oni znaju da se Aubameyang u siječnju sastao s Patrickom Kluivertom, direktorom nogometnih operacija na Parku prinčeva, te da Parižani imaju više nego dovoljno novca.

Napadač Borussije je igrač po guštu Emeryja i navodno već zna kako ga uklopiti u napad s čudesnim Edinsonom Cavanijem koji je ovaj tjedan produžio ugovor do 2020. godine.

No i šeici imaju plan B odnosno pokušat će ipak spustiti cijenu plasirajući informacije poput ove u France Footballu. Alexis Sanchez se spominje kao jeftinija opcija, čak i jedan Sergio Aguero kojem je Guardiola do ozljede Gabriela Jesusa pokazivao da na njega ne računa u budućnosti kao izbor broj 1 u napadu Cityja.

Emery je na popis stavio i Vitola kojeg je vodio u Sevilli. On bi trebao biti zamjena za eventualne odlaske Angela Di Marije ili Lucasa Moure. Tu su još lijevi bekovi Rodriguez iz Wolfsburga te Jordi Alba iz Barcelone. 

A na listi za mogući odlazak su i Pastore, Matuidi, Krychowiak, Ben Arfa, Jesé, Sirigu, Aurier... Oni koji odu, otvorit će mjesta za brojne nove dolaske, a takav veći broj transfera mogao bi pokrenuti pravu lavinu na ljetnom ''mercatu''. No pričekajmo prvo rasplet prvenstva, jer možda će neki drugi trener imati neke nove ideje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider