Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lako protiv Pescare

U Rim sletio stručnjak od formata: Kreće veliki uzlet Rome

Najzaslužniji čovjek za čak pet Sevillinih Europa liga stigao je među Giallorosse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donedavni sportski direktor Seville Ramón Rodríguez Monchi (48) doputovao je u ponedjeljak u Rim da bi preuzeo istu ulogu u Romi, objavili su talijanski mediji, napominjući da ga je na aerodromu u Rimu dočekao generalni menadžer Rome Mauro Baldisssoni.

Monchi je u travnju napustio funkciju sportskog direktora Seville, koju je uspješno obavljao 17 godina i tijekom koje je klub pet puta osvojio Europa ligu te dva puta španjolski Kup kralja.

Bivši golman Seville preuzeo je ulogu sportskog direktora u klubu 2000. godine nakon što su ispali u Segundu. Već u sljedećoj sezoni klub se vratio u Primeru.

Monchi je stvorio mrežu od 700 skauta širom svijeta, a tijekom njegove ere omladinska škola proizvela je brojne uspješne igrače, Sergia Ramosa, Jesúsa Navasa i José Antonia Reyesa.

Pod vrlo povoljnim uvjetima kupljeni su igrači poput Ivana Rakitića, Danija Alvesa, Júlija Baptiste i Seydoua Keite. Također, klub je od prodaje igrača zaradio oko 200 milijuna eura.

Rutinska pobjeda kod fenjeraša

Monchijev dolazak očito je pozitivno utjecao na nogometaše Rome koji su u posljednjoj utakmici 33. kola Serie A kao gosti svladali fenjeraša Pescaru sa 4:1.

Kevin Strootman i Radja Nainggolan su bili strijelci za Vučicu u prvom poluvremenu dok je oba pogotka u drugom zabio Mohamed Salah.

Ahmed Benali je u finišu utakmice postigao počasni pogodak za Pescaru.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider