Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ako mogu skoplje i tbilisi...

HNS predložio Poljud za domaćinstvo europskog Superkupa

Iz HNS-a su priopćili kako im je želja kandidirati Poljud za stadion koji će biti domaćin UEFA Superkupa 2020. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uputio je danas dopis predsjedniku Hajduka Ivanu Kosu i gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari u kojem im predlaže razgovor o eventualnoj kandidaturi Splita za domaćinstvo UEFA Superkupa 2020. godine, piše službena stranica HNS-a.

Hrvatski nogometni savez zaprimio je dopis UEFA-e u kojem se pozivaju zainteresirani nacionalni savezi da se kandidiraju za domaćinstvo utakmice UEFA Superkupa 2020. godine.

Utakmicom između pobjednika Lige prvaka i Europske lige tradicionalno se otvara europska klupska sezona, a kao što su nedavni primjeri u Skopju ili Tbilisiju pokazali, takav nogometni spektakl donosi brojne dobrobiti klubu, gradu, savezu i zemlji domaćinu, piše isti izvor.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u svom je prijedlogu naglasio:

"Smatram kako bi stadion Poljud sa svojom prepoznatljivom vizurom te grad Split, kao provjereno turističko odredište, bili odlično odredište za utakmicu UEFA Superkupa.

Vjerujem da zajedničkim snagama Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk, uz podršku grada Splita, možemo izraditi kvalitetnu kandidaturu koja bi imala šanse pobijediti u nadmetanju za ovaj veliki nogometni spektakl. Hrvatska nikada nije bila domaćin takve utakmice i vjerujem da nam je ovo dobra šansa dovesti u Hrvatsku europsku nogometnu kremu i tisuće navijača iz cijele Europe, dok bi slika s Poljuda otišla u cijeli svijet'', napisao je Šuker.

Predsjednik HNS-a pozvao je predstavnike Hajduka i grada Splita na sastanak u ponedjeljak 18. prosinca radi razgovora o ovoj mogućnosti i eventualnog dogovora o kandidaturi. Rok za prijavu gradova je 12. siječnja 2018. godine.

Nakon što se Superkup Europe od 1998. pa sve do 2012. igrao svake godine na istom mjestu - stadionu Louis II u Monte Carlu - UEFA je odlučila da se, počevši od 2013. godine, svake godine mijenja domaćinstvo.

Tako su se u međuvremenu izredali Prag, Cardiff, Tbilisi, Trondheim i Skoplje u kojem su ovog ljeta snage odmjerili Real Madrid i Manchester United. Iduće ljeto igrat će se u Tallinnu, a 2019. u Istanbulu.

Obnova Poljuda već je predviđena

Poljud i njegovo okruženje u svakom bi slučaju u godinama koje slijede trebali zasjati u novom ruhu. Hajduk je sredinom listopada predstavio projekt Akademija - prvo proširenje Poljuda još od izgradnje ovog stadiona 1979. godine.

Projekt bi se trebao odvijati u tri faze u sklopu kojih će biti izgrađena dva nova pomoćna igrališta, još jedan prateći objekt sa svlačionicama te naktrivanje tribine na velikom pomoćnom igralištu.

U Hajduku računaju da bi dio sredstava mogli povući iz EU fondova, a eventualno domaćinstvo utakmice Superkupa zasigurno bi im značajno pomoglo u tim nastojanjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider