Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Usosio ga VAR

HNS degradirao suca od kojeg su puno očekivali: "Njegovo suđenje je ispod razine"

Ante Čuljak nije se iskazao na utakmici Istra 1961 - Osijek.

Ante Čuljak (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se Ante Čuljak prebacuje iz Elitne kategorije sudaca u Prvu skupinu sudaca.

Objavljeno je to na službenoj stranici HNS-a i Prve HNL nekoliko dana nakon Čuljkove arbitraže na utakmici Istra 1961 - Osijek. Bio je to susret u kojem se nije dogodila nekakva toliko kardinalna pogreška koliko je Čuljak iziritirao i igrače i gledatelje na stadionu i pred malim ekranima prekidom od 10 minuta zbog VAR-a. Da stvar bude gora, na kraju se dogodilo da je ostao pri svojoj odluci, pa se s pravom postavlja pitanje zbog čega je sve to skupa toliko trajalo.

Kako poručuje Komisija nogometnih sudaca, "Čuljkovo suđenje je kontinuirano ispod razine SuperSport Hrvatske nogometne lige".

"Također pozivamo na suzdržavanje od javnih kritika i difamacija hrvatskih sudaca od strane nogometnih dužnosnika. KNS HNS je neovisna komisija koja odluke donosi isključivo u svrhu razvoja suđenja, a posljedično i razvoja nogometa u Hrvatskoj. Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti", stoji u službenom priopćenju Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX