Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zagrebu domaćinstvo

Šuker objavio: Dalić bez ugovora, zasad izbornik samo za sljedeće dvije utakmice

Zlatko Dalić vodit će reprezentaciju u utakmicama dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči ždrijeba dodatnih kvalifikacija Izvršni odbor HNS-a potvrdio je kako će Zlatko Dalić voditi reprezentaciju u tim dvjema utakmicama sljedećeg mjeseca. Davor Šuker objasnio je medijima kako će se nakon te dvije utakmice raspravljati o Dalićevu angažanu za dalje.

"Dalić će biti izbornik do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti," istaknuo je predsjednik HNS-a.

Naglasio je kako Dalić nije dobio ugovor, niti će dobiti nagradu, a za predstojeće utakmice sam će birati svoje suradnika.

"Dalić je sve prihvatio. Koliko je bio pošten najbolje pokazuje što za ove dvije utakmice neće dobiti ni ugovor, neće dobiti nikakvu nagradu. Bitno je da on sada ima mirnoću," dodao je Šuker.

Na pitanje hoće li se Daliću ponuditi ugovor u slučlaju neuspjeha, Šuker je naglasio: "Ne želim razmišljati o toj varijanti. Vjerujem da ćemo u dodatnim kvalifikacijama pokazati pravo lice."

Šuker je istaknuo kako se u medijima posljednjih dana diglo previše bure oko izbornika.

"Mislim da se diglo previše buke u ovih četiri-pet dana. Izvršni odbor trebao je amenovati odluku da on bude izbornik."

Zagrebu utakmica play-offa

Šuker je objavio i kako je Izvršni odbor odlučio kako će domaćin uzvratne utakmice play-offa biti Zagreb. Kao razlog naveo je pitanje sigurnosti te poručio kako će Osijek dobiti domaćinstvo prve sljedeće utakmice.

"Odlučili smo se za Maksimir zbog sigurnosnih razloga. Tako su procijenile naše službe. No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku," kazao je Šuker.

Poznate su i cijene ulaznica. Najskuplje će biti 200 kuna, one za zapad dolje, za istočnu će tribinu i zapad gore iznositi 100 kuna, a sjever i jug su po 60 kuna.

Na ždrijebu predsjednik HNS-a ne bi htio izvući Grčku, i to ponajprije zbog mogućih navijačkih izgleda. Sjetimo se samo posljednjeg gostovanja Hrvatske u Solunu kada je na naše navijače bačena eksplozivna naprava.

Treća tema o kojoj je Izvršni odbor trebao raspravljati jest pitanje izgradnje kampa na Sveticama. Šuker je poručio kako je odluka o Sveticama odgođena za neko drugo okupljanje članova Izvršnog odbora.

"Na IO-u smo odgodili odluku o Sveticama, o tome ćemo raspravljati na našem sljedećem sastanku. Vidjet ćemo što je najbolje za kamp, koliko imamo novaca za taj projekt, pa odlučiti u kojem ćemo ići smjeru. Sada nam je najvažnije da se plasiramo u Rusiju," naglasio je Šuker.

Hrvatska će ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama doznati u utorak u 14 sati, kada je ždrijeb u Nyonu. Hrvatska je postavljena za nositelja, a potencijalni su suparnici Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider