Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što se promijenilo?

Ništa od Dalićeva plana s pomoćnicima, HNS potvrdio i kako odustaje od Svetica

Iz Hrvatskog nogometnog saveza stigla je obavijest o posljednjim odlukama Izvršnog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sastao se ovog petka Izvršni odbor HNS-a te donio nekoliko odluka. Za početak, potvrdio je dogovor s Grčkim nogometnim savezom da zbog sigurnosnih razloga na utakmicama dodatnih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. između Hrvatske i Grčke neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače.

Druga odluka vezana je za obustavu svih aktivnosti vezanih za izgradnju nogometnog centra na Sveticama. Iz HNS-a tvrde kako je obustava privremena te da su razlog ''otvorena pitanja u suradnji s Gradom Zagrebom'', piše službena stranica saveza.

Što će biti sa devastiranim sportskim kompleksom kraj maksimirskog stadiona, a koji su koristili mnogi klubovi iz različitih sportova te mnogi rekreativci iz tog dijela grada, nije poznato.

Umjesto kampa kraj Maksimira bolji tereni diljem Hrvatske

Brojne kritike posljednjih su godina išle na račun čelnika hrvatskog nogometa zbog katastrofalnih uvjeta na stadionima HNL-ovih klubova. Sada nakon neuspjeha oko izgradnje kampa u blizini Dinamova stadiona u HNS-u tvrde da će ''infrastrukturni prioritet u narednom razdoblju biti projekt obnove nogometnih igrališta kako bi se klubovima i nogometašima omogućili kvalitetniji uvjeti za svakodnevni rad''. Možda se takva odluka trebala donijeti puno ranije, ali bolje ikad nego nikad.

Potvrđen je na Izvršnom odboru i Ivica Olić kao jedan od Dalićevih pomoćnika. Poznato je kako je privremeni izbornik tražio da uz njega na klupi sjedi i Dražen Ladić, kojem je Dalić bio pomoćnik u mladoj reprezentaciji prije nekoliko godina.

Kako saznajemo, Dalić nije službeno ni predložio Izvršnom odobru Dražena Ladića pa se pitamo što se promijenilo od nedavne press-konferencije na kojoj je rekao:

''Ja sam imao tri želje u stožeru i na tome ću ustrajati. To je, naravno, Darijo Srna i Dražen Ladić. To Izvršni odbor treba potvrditi ili odobriti.''

Je li se Dalić u međuvremenu predomislio, još uvijek ne znamo, ali nadamo se kako će se ubrzo očitovati oko ovog slučaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider