Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi znamo zašto

HNS se dogovorio s Grcima: U Zagrebu i Pireju bez gostujućih navijača

Nacionalni nogometni savezi Hrvatske i Grčke dogovorili su kako neće biti dopuštena navijačka gostovanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se i očekivalo, čelnici HNS i njihovi grčki kolege dogovorili su uz odobravanje FIFA-e kako na susretima Hrvatske i Grčke 9. i 12. studenog neće biti gostujućih navijača, potvrdio je Hrvatski nogometni savez. Razlog je sigurnosni s obzirom na vrlo loše odnose koji vladaju između hrvatskih i grčkih navijačkih skupina.

Prva se utakmica igra u Zagrebu, a uzvrat na kojem će pasti odluka o sudioniku Svjetskog prvenstva bit će odigran u Pireju, na stadionu Olympiacosa čiji su navijači u partnerskom odnosu s beogradskim Delijama.

Sjećamo se nereda i napada na hrvatske navijače na posljednjem susretu Hrvatske i Grčke upravo na tom stadionu 2011. godine. Prije dvije godine došlo je do žestokog obračuna Delija i BBB-a u atenskoj zračnoj luci nakon utakmice Olympiacosa i Dinama na kojoj je također bila zabranjeno gostovanje, ali su navijači zagrebačkog kluba otputovali u Grčku.

''Rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Grčkog nogometnog saveza (HFF) postigla su danas u Ateni dogovor o organizaciji dviju utakmica doigravanja Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. prema kojem na obje utakmice neće biti organizirane tribine za gostujuće navijače'', piše službena stranica HNS-a i dodaje:

''Uzimajući u obzir sve faktore rizika i procjene sigurnosti, zajednička odluka dvaju nacionalnih saveza je da na utakmicama u Zagrebu (9. studenoga) i Pireju (12. studenoga) neće biti otvorene tribine za gostujuće navijače odnosno da neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače. O navedenom sporazumu informirani su FIFA, UEFA i druga nadležna tijela.''

Nažalost, bojimo se kako će unatoč ovim zabranama dio gostujućih navijača pokušati prisustvovati utakmicama u Zagrebu i Pireju ili barem doputovati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider