Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bandić "pere ruke"

HNS prevršio svaku mjeru: Odustaje se od gradnje kampa na Sveticama?!

Trakavici oko kampa na Sveticama nema kraja.

Nakon što je prošli tjedan zagrebački gradonačelnik Milan Bandić skinuo točku kampa na Sveticama s dnevnog reda gradske skupštine, danas se pojavila informacija da HNS razmišlja o odustajanju od cijelog projekta.

"Projekt neophodan za budućnost hrvatskog nogometa", kako su ga nazivali u HNS-u, bio je zamišljen kao vrhunski projekt, no nakon sve sile praznih obećanja i lažnih uvjeravanja danas izgleda nešto drugačije.

Da su u vezi s projektom Svetice mnogi držali figu u džepu, poprilično je jasno. Kao definitivna potvrda došao je novi obrat u cijeloj priči. HNS razmišlja o odustajanju od gradnje nogometnog kampa.

Pred kamere nisu htjeli, rekli su samo kako odluke u vezi s time još nema. Da takav scenarij nije u planu, jasno je da bi odmah poručili kako izgradnja kampa nije upitna. Kao što su poručivali proteklih godina.

Za nogometnog kolumnista portala GOL.hr Ivicu Medu ovo je jedna od najčudnijih priča vezanih za HNS.

"Imaju novac na računu, ali ne žele ga trošiti. To je doista čudno i teško shvatljivo. Postavlja se pitanje postoji li uopće taj novac? Mi to, nitko od nas promatarača sa strane nije vidio, nemamo nikakav dokaz. Oni tvrde da ga imaju, međutim ne žele ga potrošiti. Zbog čega? Mora se posumnjati u cijelu tu priču, o čemu se tu zapravo radi", kaže Medo.

Upit smo poslali i UEFA-i, ali uputili su nas da se za sve informacije obratimo HNS-u.

Gradonačelnik Bandić, koji je još u ožujku poručivao da će Svetice biti kao Wembley, sada pere ruke.

"Pa, vi znate da je za to pitanje zadužen resorni pročelnik Lovrić".

* Dobro, ali u utorak bi na izvršnom odboru trebala biti potvrđena ta odluka. Što će grad napraviti u tom slučaju?

"Možda gospodin Lovrić zna više, kao i vi, pa pitajte gospodina Lovrića. Ja koliko znam, ja takve informacije nemam, pa ih ne mogu ni komentirati", odgovorio je Bandić.

* Ako bude potvrđeno, kako bi grad reagirao s obzirom na to da je mnogo toga obećavano?

"Jednom je predsjednik Tuđman, kojeg vi cijenite, prvi predsjednik neovisne i demokratske Hrvatske rekao "ki bi, da bi". Hvala vam", poručio je prvi čovjek grada Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik točku o Sveticama skinuo je s dnevnog reda Skupštine prošli tjedan, a ono što je u aneksu ugovora izazvalo poseban interes pojavljivanje je tvrtke Svetice Sport. U čijem su nadzornom odboru Davor Šuker, Damir Vrbanović i Zdravko Mamić.

"Nekakva firma iza koje stoje čelnici saveza!? Fantomska firma koja se sad pojavljuje, to saznajemo sad, to nismo prije znali. Bilo je sumnji, ali nije se znalo. Sada odjednom postoji i ne ide se u gradnju i sve se odjednom prestaje graditi. Doista pobuđuje sumnju o čemu se tu radi i što se uopće htjelo s time napraviti", tvrdi kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

22. prosinca prošle godine NOVA TV emitirala je prilog o tome kako su radovi na Sveticama bez objašnjenja stali.

Iz HNS-a tada nisu htjeli ništa komentirati, ali su dan kasnije poslali priopćenje u kojem su naveli da se protiv njih vodi specijalni medijski rat. Jedna od teza te tvrdnje bile su i "insinuacije oko projekta Svetice".

Misle li i danas isto, nismo uspjeli saznati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider