Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo što kažu

HNS oštro osudio nerede i poručio: ''Nadamo se da će svaki izgrednik odgovarati pred zakonom''

Hrvatski nogometni savez oglasio se nakon nereda u Splitu.

Marijan Kustić (Foto: Biljana Blivajs/Cropix)

Nogometaši Hajduka prosuli su veliku prednost koju su držali na kraju jesenskog dijela prvenstva, a dva poraza od Dinama u pet dana rezultirali su nezapamćenim neredima nakon posljednjeg zvižduka talijanskog suca Maresce.

Hrvatski nogometni savez se danas nešto nakon podneva oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

''Nakon završene utakmice Hajduk - Dinamo (0:1), određen broj navijača domaće momčadi utrčao je u teren, a potom je inicirao i sudjelovao u obračunu s policijom na stadionu, kasnije i izvan njega.

Rokas Pukštas na pomoćnom terenu Poljuda VIDEO Pogledajte što Hajdukov dragulj radi sat vremena nakon poraza od Dinama divider

Hrvatski nogometni savez uvijek najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima te pozivamo sve aktere u nogometu i izvan njega da zajedno pokažemo nultu stopu tolerancije na svako neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja.

Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena koje su uslijedile poslije sinoćnje utakmice te se nadamo kako će svaki pojedinac koji je sudjelovao u neredima odgovarati sukladno zakonskim propisima.

Pritom zahvaljujemo policiji na profesionalnoj reakciji kojom je zaštitila prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te zaustavila daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja.

Mislav Karoglan Kuha se na Poljudu: Karoglan ponudio ostavku, Jakobušić prelomio: ''Bit će određenih promjena'' divider

Ovakvim incidentima u kojima se gledatelji, sportski djelatnici i nogometaši ne osjećaju sigurno nema mjesta na stadionima, te će HNS kao odgovorna organizacija i dalje ulagati maksimalne napore u borbu protiv protupravnih ponašanja, u čemu očekuje i treba podršku klubova te svih nadležnih institucija'', stoji na stranicama HNS-a.

Kolika će biti kazna HNS-a zbog nereda na Poljudu?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider