Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena odluka

Težak udarac za Vinkovčane: Cibalia će 100. rođendan dočekati u 3. ligi

Kultni vinkovački klub nije dobio licencu za dva najviša ranga hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez okončao je postupak licenciranja klubova za novu sezonu, nakon čega je poznato koje momčadi mogu nastupati u prve dvije lige te europskim natjecanjima.

Među njima nije vinkovačka Cibalia. Nakon ispadanja iz Prve HNL nisu dobili licencu ni za Drugu HNL te će se preseliti u treći rang natjecanja.

Cibalia je ovu sezonu Prve HNL završila na posljednjem mjestu koje ih vodi u drugu ligu, ali s obzirom na nepodmirena dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, klub iz Vinkovaca iduću će sezonu provesti u 3. ligi Istok.

Klub osnovan 1919. godine tako će 100. rođendan proslaviti kao trećeligaš.

"Za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku A i B iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski", stoji u dokumentu koji je objavljen na službenim stranicama hrvatskog nogometnog saveza.

Ovo je još jedan udarac kultnom vinkovačkom klubu koji je u srijedu ugostio finale Kupa. Kako sada stvari stoje, upitno je kada će na njihovu nedavno ušminkanom stadionu ponovno gostovati najjači hrvatski klubovi.

Licencu za elitni rang hrvatskog nogometa dobili su Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek, Lokomotiva, Inter-Zaprešić, Slaven Belupo, Rudeš, Gorica, Istra 1961 i Varaždin. Potonja dva kluba u međusobnom će ogledu odlučiti tko će biti posljednji prvoligaš.

Istra je u posljednjem trenutku osigurala licencu za Drugu HNL nakon što je s privatnim kapitalom u klub ušao Danko Končar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider