Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo što su poručili

HNS djelomično prihvatio Hajdukovu žalbu na odluku koja je izazvala veliku buru

Disciplinski sudac Alan Klakočer je kaznio Hajduk zbog transparenta White Boys Mokošica.

Torcida (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

HNS-ova komisija za žalbe djelomično je prihvatila Hajdukovu žalbu i okinula odluku disciplinskog suca Alana Klakočera koja je podignula veliku buru.

Naime, on je nakon utakmice Rudeš - Hajduk u Kranjčevićevoj kaznio splitski klub sa 5 tisuća eura zbog transparenta White Boys Mokošica na što su se žestoko pobunili iz Torcide.

Navijačima Hajduka nije bilo jasno zašto je transparent, koji je više od desteljeća na svakoj domaćoj i gostujućoj utakmici, odjednom postao problem. Nikad ranije nisu dobili kaznu za to, sve do prije nekoliko tjedana kada je s tom praksom počeo disciplinski sudac Klakočer.

Komisija je navela kako disciplinski sudac "nije naveo pod koji simbol iz FARE kataloga bi se mogao podvesti predmetni transparent, a niti radi li se o nekom drugom zabranjenom simbolu koji predstavlja rasizam ili neki drugi oblik diskriminacije".

Zbog toga će se postupak ponoviti, a Komisija je naložila Klakočeru da dodatno obrazloži razloge zbog kojih smatra da je navedeni transparent zabranjen, odnosno da predstavlja rasizam, objavio je Hajduk Digital.

Momačd Hajduka nakon poraza od Dinama Hajduk se opet uplašio i promašio taktiku: Sad može pomoći Dinamu da produlji vladavinu divider

Nenad Bjelica Predsjednik Osijeka prozvao Bjelicu: "Potrošio je 25 milijuna eura na igrače, a ništa nije napravio" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider