Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjeda u gostima

Slaven Belupo se vratio starim navikama: Kosovski napadač sam srušio Šibenik

Bio je to četvrti ovosezonski pogodak za 24-godišnjeg kosovskog napadača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u petak s 2:0 na gostovanju kod Šibenika u prvoj utakmici 13. kola Hrvatske nogometne lige.

Strijelac oba pogotka bio je Arber Hoxha. Prvi je postigao glavom u 71. minuti, a za konačnih 2:0 pogodio je nogom sa 20-ak metara.

Šestom pobjedom u sezoni Slaven Belupo je došao do 20 bodova i učvrstio se na četvrtom mjestu ljestvice. Šibenik je već deset utakmica bez pobjede, a nakon trećeg ovosezonskog poraza ostao je na 12 bodova, što ga svrstava na sedmu poziciju.

Početak dvoboja bio je obećavajući, s prilikama na obje strane. Prvo je za Šibenčane zaprijetio Ivica Vidović, ali je njegov udarac u 4. minuti zavr gol expired Hrvati sudili Europu pa ih trener napao: "Moje dijete bi bolje sudilo. Užasni su" divider šio u gostujućem bloku, da bi na drugoj strani Ante Crnac iz dobre pozicije poslao loptu pokraj gola.

gol expired Lovren za FIFA-u: Meni ne treba traka, ja sam vođa u svlačionici, a Modrić je na terenu divider

Samo minutu poslije zatresla se vratnica domaćih vrata. Arber Hoxha je prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i gađao bliži kut, ali je Rogić malo skrenuo loptu, tako da je ona umjesto u mreži, završila na vratnici.

U 22. minuti vidjeli smo pogodak. Postigao ga je šibenski Japanac Haruki Arai, ali je opravdano poništen zbog zaleđa u kojem se našao Delić u začetku akcije.

Četiri minute poslije prvi put se istaknuo gostujući vratar Ivan Čović. Nakon udarca iz kuta najviši je u skoku bio Bernardo Matić, a njegov odličan udarac glavom još je bolje obranio Čović i spriječio vodstvo domaće momčadi.

Do kraja prvog poluvremena ništa se značajnije nije događalo pred vratima jedne i druge momčadi. U šestoj minuti nastavka vidjeli smo novu sjajnu intervenciju Čovića. I opet je domaća momčad zaprijetila nakon udarca iz kuta. Sada je glavom pucao Mislav Matić, a Čović sjajnom paradom izvukao loptu koja je išla uz samu vratnicu.

U 70. minuti ozlijeđen je Josip Kvesić, koji je u 35. minuti zamijenio Kolumbijca Minu, također zbog ozljede. U trenutku dok je Kvesiću ukazivana pomoć, Slaven Belupo je došao do vodećeg pogotka.

Baš kao i kod najboljih prilika Šibenika, pogotku Koprivničana također je prethodio udarac iz kuta. Odlično ga je izveo Robert Mudražija, na 7-8 metara po sredini vrata sam je ostao Arber Hoxha i glavom poslao loptu koja se od travnjaka odbila u gornji lijevi kut iznad nemoćnog vratara Lovre Rogića.
Čović je još jednom ostao nesavladan kad je sa 12-13 metara pucao Karlo Špeljak, ali njegov udarac po sredini gola bio je lak plijen za gostujučeg čuvara mreže.

Pobjeda Slaven Belupa potvrđena je u 89. minuti, a strijelac je ponovno bio Arber Hoxha. Čović je ispucao, Krstanović spustio glavom, Hohxa lijelo primio, sjurio se prema kaznenom prostoru i sa 20-ak metara, snažno i precizno pogodio gornji lijevi kut šibenskog gola.

Bio je to četvrti ovosezonski pogodak za 24-godišnjeg kosovskog napadača.

 

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider