Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mijo u životnoj formi

Caktaš 100. HNL pogotkom donio Osijeku pobjedu: Rijeka okrenula Lokomotivu

Mijo Caktaš postigao je svoj 100. HNL pogodak u minimalnom slavlju Osijeka protiv Gorice.

Mijo Caktaš (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

Nogometaši Osijeka svladali su u 5. kolu HNL-a na svom terenu Goricu s 1:0 i ostali drugi na ljestvici.

Mijo tek šesti u povijesti u klubu 100

Pobjednički pogodak zabio je Mijo Caktaš u 28. minuti, njegov 100. u HNL-u čime je ušao u elitni klub 100 u kojemu su Vugrinec, Cvitanović, Krstanović, Popović i Mumlek.

Osijek je u čvrstoj utakmici stigao do treće pobjede i ostao je je najbliži pratitelj Hajduku, dok je Gorica ubilježila prvi poraz. Osijek, također, nakon dugo vremena nije primio gol.


Prvo poluvrijeme je obilovalo šansama na obje strane, a najbolju je propustio Kongoanac Ndockyte, kojemu je osječki vratar Malenica ušao u udarac u 24. minuti.

Robert Prosinečki FOTO Torcida vrijeđala Prosinečkog: Pogledajte pogrdan transparent koji su podigli protiv Rudeša divider

U 26. minuti dosuđen je penal za Osijek nakon igranja rukom Marija Maloče, no iz kaznenog udarca Šime Gržan je promašio cijela vrata.

Ipak, samo dvije minute kasnije Bukvić je u sredini pronašao samog Caktaša, koji je glavom zabio svoj jubilarni, 100. gol u HNL karijeri.

Početkom drugog dijela je nakratko nestalo struje na modernoj Opus Areni, na kojoj je bilo oko 7000 gledatelja. U 73. minuti Mierez je glavom zamalo promašio vrata, dok je Gorica bezuspješno nastojala poravnati, no bez izrazite prilike u drugom dijelu.

Jakirovićeva Rijeka preokretom do slavlja

Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Lokomotivu s 2:1 (1:1).

Goste je u vodstvo doveo Vladan Bubanja (5), a Rijeka je preokrenula preko Marca Pašalića (38) i Naisa Djouahre (78).

Jedini udarac u okvir gola Lokomotive donio joj je i vodstvo, Milićević je u 5. minuti ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a stoper Bubanja je prvodobno utrčao u kazneni prostor te s osam metara proslijedio loptu u mrežu.

Marko Livaja Hajduk upisao tri boda nakon europskog posrtaja, pogodak i asistencija Livaje u rušenju Rudeša divider

Do poravnanja je Rijeka stigla još jednim spektakularnim pogotkom Pašalića, on se izborio za malo prostora na 18 metara od vrata i zatim udarcem iz okreta pogodio neobranjivo, lopta se od grede odbila iza gol-linije.

Pobjedu domaćima osigurao je Djouahra solo-akcijom u 78. minuti. On je prihvatio loptu uz aut-liniju na 40-ak metara od suparničkog gola, krenuo u slalom sve do ruba kaznenog prostora, a onda prizemnim udarcem svladao Čavlinu.

 Tablica Prve HNL:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider