Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesni dan

Strani suci stižu u HNL: Već ovog vikenda dijelit će pravdu na jednoj utakmici

Bugarska sudačka trojka dijelit će pravdu u 8. kolu HNL-a Varaždin - Gorica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez dogovorio je jednokratnu razmjenu sudaca s Bugarskim nogometnim savezom, u okviru UEFA-inog Core programa, za jednu utakmicu u najvišem stupnju domaćeg natjecanja.

Tako će narednog vikenda bugarska sudačka trojka dijeliti pravdu na utakmici 8. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Gorice, dok će hrvatska trojka suditi jednu utakmicu bugarske prve lige, objavio je HNS na službenoj stranici.

Glavni sudac dvoboja Varaždin - Gorica bit će Radoslav Gidženov, a pomoćnici Georgij Minev i Georgij Stambolžiev. Pritom će četvrti sudac biti Ante Čuljak, VAR Ivan Bebek, a pomoćni VAR Robi Kezele.

Hrvati će suditi utakmicu u Bugarskoj

Hrvatski suci dijelit će pravdu na utakmici Spartak Varna - CSKA Sofija, koja se igra 3. rujna. Glavni sudac bit će Ante Čulina, a pomoćnici Dario Kolarević i Ivan Starčević. Čulina će dan kasnije biti četvrti sudac na utakmici Ludogorec - Hebar.

Voditelj Sudačkog odjela pri Bugarskom nogometnu savezu je proslavljeni mađarski sudac Viktor Kassai, koji je istovoremeno mentor hrvatskim sucima Anti Čulini i Dariju Belu.

gol expired Stigla službena potvrda: Nenad Bjelica više nije trener Osijeka! divider

"Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljni napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti.

Raduje me što sudački velikani poput Kassaija odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja", poručio je Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Dogovorena suradnja s Cipranima

Inače prošlog tjedna HNS je dogovorio suradnju s Ciparskim nogometnim savezom

Dogovorena je ''razmjena elitnih ili talentiranih i perspektivnih sudaca koji imaju stručno znanje, tehničke vještine, kao i sposobnost vođenja utakmica na najvišoj razini u obje zemlje, a sprovodit će se na temelju reciprociteta u sezoni 2022./23.", prenosi službena stranica HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider