Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato i kada

Dugo smo ih zazivali, a sada napokon dolaze: Strani suci stižu u HNL!

Ciparski nogometni savez i HNS dogovorili su suradnju.

Bruno Marić (Foto: Pixsell)

Nakon godina i godina rasprava o suđenju kao rak-rani hrvatskog nogometa, napokon je došla odluka da strani suci dolaze u HNL. Naime, radi se o Cipranima koji će suditi utakmice SuperSport HNL-a od sezone 2022./2023., a također će naši suci skupljati vrijedno iskustvo u njihovu elitnom rangu natjecanja.

Ciparski nogometni savez ponudio je HNS-u suradnju, koju su u Zagrebu prihvatili. Morat će znati razumjeti i govoriti engleski i biti u najvišoj kategoriji.

Kjetil Knutsen Norvežani nisu došli braniti prednost, najavili napadačku igru: ''U našem DNK je napadački nogomet, želimo da se vidi da je Bodo/Glimt na terenu'' divider

Dogovorena je ''razmjena elitnih ili talentiranih i perspektivnih sudaca koji imaju stručno znanje, tehničke vještine, kao i sposobnost vođenja utakmica na najvišoj razini u obje zemlje, a sprovodit će se na temelju reciprociteta u sezoni 2022./23.", prenosi službena stranica HNS-a.

"Zahvaljujem Ciparskom nogometnom savezu, na čelu s predsjednikom Koumasom, koji su prepoznali kvalitetu natjecanja i suđenja u Hrvatskoj te nam ponudili poslovnu suradnju koju smo rado prihvatili. Siguran sam da će iskustvo i znanje hrvatskih sudaca doprinijeti natjecanju na Cipru, kao i da će ovo međunarodno iskustvo biti korisno za daljnji razvoj kako hrvatskih tako i ciparskih sudaca. Očekujem vrlo uspješnu suradnju za obje strane koja će biti temelj za daljnji razvoj kvalitetnih poslovnih odnosa HNS-a i CFA", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Oleksandr Usik i Tyson Fury Procurila luda priča o meču Usika i Furyja, vezana je uz Svjetsko nogometno prvenstvo divider

Bruno Marić bit će jedan od ključnih ljudi za provođenje suradnje.

"Velika je privilegija započeti nogometnu suradnju koja proširuje nogometno prijateljstvo naših dviju zemalja. Siguran sam da je ovaj sporazum početak razvoja šire poslovne suradnje naših nogometnih obitelji. Svima želim sreću, pogotovo sucima. Naš posao nije lagan, ali moramo služiti nogometu, to je naša ključna uloga", rekao je Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider