FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAKAV SPEKTAKL!

Procurila luda priča o meču Usika i Furyja, vezana je uz Svjetsko nogometno prvenstvo

Ukrajinski boksački savez i više medija prenijeli su informaciju o datumu i lokaciji meča za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije trebalo proći puno vremena da se pojave prve informacije u vezi s potencijalnim mečom između Oleksandra Usika i Tysona Furyja za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije.

Iako samo dogovaranje predstavlja posao koji traje tjednima i sastoji se od više različitih segmenata te uključuje više različitih ljudima koji se moraju usuglasiti, jednu informaciju prenijeli su razni poznati svjetski mediji, pa ćemo i mi.

Dan prije najgledanije utakmice na svijetu?

Posebno jer izgleda vrlo zanimljivo i izravno je vezana uz Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

gol expired Usik o meču protiv Furyja: "Svake noći sanjam kako mu razbijam dupe" divider

Naime, više medija, ali i službena stranica Ukrajinskog boksačkog saveza na Facebooku otkrili su namjeru da se meč organizira u Saudijskoj Arabiji, i to 17. prosinca, što je samo dan prije finalne utakmice najvećeg nogometnog natjecanja na svijetu, koje se održava u samom susjedstvu.

Namjeru organizirati taj meč službeno je za medije potvrdio i ministar sporta Saudijske Arabije, princ Mohammed Abdulaziz.

Kao što smo već u samom uvodu naveli, ovo ne možemo smatrati kao nešto ozbiljnije od spekulacije, posebno jer smo jako dobro upoznati s načinom ugovaranja boksačkih mečeva.

No, ako je vlada Saudijske Arabije uistinu ozbiljno zainteresirana, oni će prvom prilikom svoju ponudu staviti na stol, a teško je očekivati da će netko imati bogatiju. Sad je samo pitanje kako će promotori boksača, Aleks Krasjuk s jedne te Frank Warren i Bob Arum s druge strane, reagirati.

Teška još uvijek čeka prvog pravog apsolutnog prvaka

Usik je inače pobjedom nad Joshuom obranio WBA, IBF i WBO titule svjetskog prvaka, dok je kod Furyja onaj preostali pojas, legendarni zeleni WBC-ov. 

Otkako je WBO postala četvrta elitna organizacije te je time dobila pravo kruniti svog svjetskog prvaka, teška kategorije nije imala apsolutnog prvaka. Ovog sad je savršena prilika da ga dobije.

Ali, puno je još do toga. Prvi korak je na Furyju, koji mora i službeno objaviti kako nije u mirovini, odnosno kako je spreman boriti se protiv Usika.

gol expired VIDEO Ludo nabrijani Tyson Fury najavio povratak samo dan nakon što je organizirao party za odlazak u mirovinu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider