FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JEDVA ČEKAMO

Usik o meču protiv Furyja: "Svake noći sanjam kako mu razbijam dupe"

Oleksandr Usik trenutačno u svom vlasništvu ima tri elitna pojasa svjetskog prvaka. Nedostaje mu onaj četvrti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oleksandr Usik odradio je najteži posao svoje dosadašnje boksačke karijere. Drugi put je savladao Anthonyja Joshuu, u trenucima kad to nikako nije bilo lako napraviti.

gol expired VIDEO Joshua nakon poraza izgubio razum: Bacio Usikove pojaseve, svađao se i oteo mikrofon. Svi su bili šokirani divider

Rat u Ukrajini ozbiljno je emocionalno djelovao na njega i nije se bilo lako pripremati. No, prošao je kroz sve prepreke i na kraju još jednom potvrdio da je bolji.

Puno toga bilo je na kocki

"Ovaj meč bio je ekstremno bitan za moju državu i mene. Borio sam se za svoju državu i pola svijeta", uz olakšanje je rekao Usik na konferenciji za medije održanoj nakon meča.

U rujnu prošle godine bio je uvjerljiviji, dok je sad trebalo ponešto više truda. Tu svakako dio toga leži na boljem i pripremljenijem Joshui. No, ipak ne dovoljno dobrom, tako da IBF, WBO i WBA pojasevi ostaju kod Ukrajinca.

"Za razliku od prvog meča, nisam mogao tako dobro kontrolirati emocije, posebno u devetoj rundi. To me iznenadilo. U osmoj rundi sam u njegovim očima vidio da se već osjeća pobjednikom. Tada sam sebi govorio da ne smijem stati. Puno toga bilo je na kocki i hvala Bogu da se pojasevi vraćaju sa mnom u Ukrajinu", rekao je, objasnivši zašto je na kraju pobijedio:

"Razlog što pojasevi idu sa mnom je u tome što Joshua nije iskoristio svoju fizičku nadmoć koliko je trebao. No, veličina u ovakvom meču nije bitna, tu se boriš i najvažniji je borilački duh."

Čekamo borbu za apsolutnog prvaka

Pojas koji mu nedostaje nalazi se kod Tysona Furyja, koji je već najavio kako je spreman odraditi meč za apsolutnog prvaka, a to je apsolutno ono čemu teži i Fury.

"To je nešto što sanjam svake noći. Razbit ću mu dupe", kratki je komentar Usika na potencijalni meč za apsolutnu svjetsku titulu.

Teška kategorija još nije dala apsolutnog prvaka otkako je WBO pojas postao četvrti elitni. Posljednji apsolutni prvak tako je imao tri pojasa, a radi se o Lennoxu Lewisu, koji je to postigao 1999. i 2000. godine.

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider