FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Što je ovo bilo?

VIDEO Joshua nakon poraza izgubio razum: Bacio Usikove pojaseve, svađao se i oteo mikrofon. Svi su bili šokirani

Anthony Joshua imao je nevjerojatan ispad nakon poraza od Oleksandra Usika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na velikom spektaklu u saudijskoj Džedi Oleksandr Usik još je jednom sudačkom odlukom, ovaj put podijeljenom, pobijedio Anthonyja Joshuu te tako zadržao pojaseve svjetskog prvaka WBA, IBF, WBO i manje važnije IBO organizacije.

Naš Filip Hrgović pobijedio je Kineza Zhileija Zhanga i tako dobio službenu poziciju jednog od Usikovih izazivača tj. onoga tko će braniti IBF-ov pojas. Hrgi tu poziciju nitko ne može oduzeti, no kad će to borbe doći uistinu je teško reći.

Britanac Anthony Joshua definitivno neće biti Hrgin protivnik, iako ga je naš boksač priželjkivao zbog novca kojeg Britanac nosi kada se radi o njegovim mečevima.

Joshua je još jednom poražen od Ukrajinca koji ga ovaj put nije toliko ''nadboksao'' kao prvi put, ali to je bilo dovoljno da zadrži pojaseve svih najvažnijih boksačkih federacija osim onog WBC-ovog kojeg još uvijek posjeduje Tyson Fury koji se, biste li vjerovali, ipak vraća iz mirovine.

Joshua imao neku vrstu sloma

Joshua je nakon meča imao svojevrstan slom. Teško je prepričati što se sve dogodilo nakon što su suci proglasili Usika pobjednikom, ali o tome će se dugo pričati.

Bila je to kombinacija odavanja počasti svom protivniku i bijesa zbog toga što ga je opet pobijedio. Ljudi su bili šokirani, od domaćina Saudijaca do Joshuina tima koji ga je mogao ranije odvući iz ringa čime bi spriječio cijelu bizarnu scenu.

Usiku je uzeo ukrajinsku zastavu i ogrnuo se njome u znak potpore ukrajinskom narodu. Onda su imali bizaran razgovor:

''Nisi jači od mene, pa kako si me pobijedio? Zbog vještine'', bio je u nevjerici Joshua, a Usik je pokušao doprijeti do njega: Slušaj, slušaj…''

Britanac je u svom naletu, ne znamo točno čega, uzeo mikrofon i počeo cijeloj dvorani pričati o svom životu, kako je trebao završiti u zatvoru, morao proći puno odricanja, pa se obračunavao s nekim kritikama… Potom je u nekoliko navrata pozvao publiku da plješće prvaku Usiku pa pričao o ratu u Ukrajini.

Bacio pojaseve izvan ringa pa se zakačio s nekim iz publike

Najluđi dio je uslijedio kako je uzeo pojaseve, pretpostavlja se WBA-ov i Ring magazina, te ih bacio izvan ringa. Potom je i sam napokon otišao, ali se uspio zakačiti s nekim iz publike u nekoliko navrata.

Sve je to izgledalo toliko bizarno da se Frazer Clarke, brončani olimpijac i Joshuin prijatelj, ispričavao u gledateljima Sky Sportsa u njegovo ime.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider