Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sada je i konačno

Heynckes potvrdio strahove Bayernovih navijača i izjavom ugasio svaku nadu

Jupp Heynckes definitivno je ugasio nade svih onih fanova Bayerna koji su se nadali njegovu ostanku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jupp Heynckes ime je koje će odmah navući osmijeh na lice Bayernovih navijača. Više mlađih nego starijih, naročito onih koji ga se sjećaju kao čudesnog golgetera iz Mönchengladbacha.

Kroz 60-e i 70-e godine žario je i palio bundesligaškim travnjacima, trpao je i Bayernu, a na kraju se zaustavio na brojci od 220 pogodaka, većinom postignutih za njegovu Borussiju. Samo su Bayernov bombarder Gerd Müller s 365 te Shalkeov Klaus Fischer s 268 golova ispred Juppa na vječnoj ljestvici najboljih strijelca Bundeslige.

No veza trenera Heynckesa i Bayerna je nešto drugo. Prvi put je stigao 1987. i vraćao se u tri navrata. U apsolutnu legendu ušao je prije pet godina kada je osvojio Ligu prvaka te stvorio sliku koja je u glavi mnogih Bayernovih navijača. Opis ispod te slike glasio bi otprilike ovako: u klubu su ga otpremili u mirovinu, sve dogovorili s Guardiolom, a on se oprostio osvajanjem Lige prvaka. Poslije toga Bayern nije podizao najcjenjeniji trofej.

I pet godina kasnije Jupp opet jaše. Njegov Bayern na pragu je potvrde nove titule, Borussia je za vikend pregažena i ponižena s čak 6:0. U srijedu ih u četvrtfinalu Lige prvaka čeka Sevilla, a sve osim prolaska dalje Bavaraca bilo bi skoro pa senzacija.

Labuđi pjev broj 2

Opet njegov Bayern izgleda ubojito i opet je njegov odlazak najavljen mjesecima prije kraja sezone. Mnoge je navijače Bayerna to opet naživciralo i nadali su se kako će danas 72-godišnji trener ipak ostati. Ma tko je bolji za Bayern od Heynckesa?

Ali sam je Jupp u ekskluzivnom intervjuu za njemački Sky Sport priznao:

''Za mene je otpočetka bilo jasno kako odlazim 30. lipnja. Uli Hoeness to je znao od prosinca i nije se slagao s tim. U siječnju smo imali sastanak gdje sam još jednom jasno rekao kako ne mislim ostati nakon kraja sezone. U ožujku su opet pokušali, ali za mene je sve bilo jasno'', otkrio je trener i na neki način obranio čelnike minhenskog kluba pred navijačima.

Bilo je vrlo važno da javnosti kaže kako se Hoeness ovaj put borio za njegov ostanak. Posljednjih mjeseci trener je čak davao neke izjave koje su potpaljivale maštu navijača, no sada je definitivno.

A kad je već tako, neka se Heynckes još jednom oprosti od nogometa i u mirovinu ode s naslovom prvaka Europe. Misao je to koja okupira navijače. Ako preskoče Sevillu, igrači Bayerna bit će vrlo, vrlo blizu takvom filmskom scenariju.

U međuvremenu, Karl-Heinz Rummenigge najavio je ime novog trenera do kraja travnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider