Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remont Kraljeva

Real spreman za život poslije Modrića: Perez naciljao zamjenu za hrvatskog kapetana

Real Madrid priprema se za obuhvatan remont šampionske momčadi…

Galerija Luka Modrić (Foto: AFP) Messi, Ronaldo i Modrić (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) +1 Eden Hazard (Foto: AFP)

Real Madrid još uvijek se privikava na život bez Cristiana Ronalda i traži nasljednika koji bi mu bio barem sličan po zvjezdanom statusu.

Predsjednik Reala Florentino Perez najviše želi Neymara, ali Brazilac je zasad nedostupan. U ovom trenutku najrealnijom opcijom čini se Eden Hazard, koji ponovno igra u velikoj formi i ne libi se javno reći kako mu je san obući bijeli dres Reala.

Hazard sve bliže Realu

„Mogu završiti karijeru u Chelseaju, to nije problem. Sretan sam ovdje, moja obitelj dobro se osjeća u Londonu. Stoga, ako ipak ne odem u Madrid, neće biti nikakav problem. Mislim da me ovdje poštuju, to je ono što osjećam, a vidjet ćemo što će se dogoditi“, kazao je Hazard u razgovoru za Sky Sports.

Izjava koja je vrlo simptomatična i jasno govori da se nešto kuha te da bi Belgijac uskoro mogao osvanuti na Santiago Bernabeuu. Možda već nazimu. Chelsea traži 200 milijuna eura, Real tu cifru, naravno, želi spustiti, ali prilično je izgledno da će Perez pristati ako Kraljevi nastave nizati loše rezultate. Jednostavno neće imati izbora, morat će nešto napraviti kako bi smirio navijače.

Eden Hazard (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šefovi Reala već duže vrijeme razmišljaju o osvježavanju momčad, ta se priča vrti još od prvog dijela prošle sezone kada je Real pod vodstvom Zinedinea Zidanea upao u duboku krizu. Zidane je na kraju uspio izvući kraljevska kola iz gliba, Real je treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, pa je totalni remont odgođen.

Iako je Zidane otišao vjerojatno zbog toga što je došao do zaključka kako je to bio posljednji trzaj šampionske generacije, odnosno da je došlo do zasićenja i da je najbolje da ode dok je na vrhuncu, Perez je bio uvjeren da ova momčad još nije dala sve što može.

Lopetegui opasno živi

To je bio razlog zbog kojeg se ovog ljeta nije odlučio na velike kupovine, nego tek na blago retuširanje momčadi. No nije krenulo po planu. Real je opet u ranoj fazi sezone upao u krizu i već se drma stolica novom treneru Julenu Lopeteguiju, čija sudbina ovisi o sljedeće tri utakmice, zaključno s El Clasicom u Barceloni.

O ishodu te krize ovisit će i tempo daljnjih poteza koje će vući predsjednik Reala. Ako Lopetegui izvuče stvar i Real proigra, moguće je da će Perez prolongirati agresivni izlazak na tržište nogu i odgoditi kupovinu novih zvijezda.

Međutim, to ne znači da u Realu o tome ne razmišljaju. Šefovi Reala svjesni su da moraju imati dugoročnija rješenja, odnosno adekvatne zamjene za igrače kojima polako istječe rok ili koji poput Cristiana Ronalda namjeravaju promijeniti sredinu.

Kante zamjena za Modrića

U tom kontekstu zanimljiva je informacija francuskog Le 10 Sporta kako se Real ubrzano priprema za život poslije Luke Modrića. Prema informacijama francuskog medija, Modrić bi mogao napustiti Real sljedećeg ljeta, navodno priča s prelaskom u Inter nije okončana, a u Realu ne žele ostati zatečeni, ovaj put žele imati spremno zamjensko rješenje.

Hazard nije jedini igrač Chelseaja kojeg bi Madriđani rado vidjeli u svojoj momčadi. Navodno ispituju teren oko N'Golo Kantea, kojeg na Santiago Bernabeuu vide kao Modrićeva nasljednika. Francuski veznjak drukčiji je tip igrača od Modrića, ali u Realu smatraju da bi se idealno uklopio u paru s Tonijem Kroosom, posebice ako još dovedu Hazarda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider