Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madrid slavi

Real oduševljen gestom velike zvijezde: To se ne pamti, Perez obećao posebnu nagradu

Eden Hazard postat će najskuplji nogometaš u povijesti Reala...

Eden Hazard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid je na svojoj web stranici potvrdio da je realizirao transfer Edena Hazarda.

Madridski mediji su objavili detalje velikog transfera. Belgijac je potpisao na pet godina, a Chelsea će dobiti fiksnu odštetu od stotinu milijuna eura te još mogućih 40 milijuna eura bonusa ako Hazard ispuni sve postavljene uvjete. Službeno predstavljanje bit će u četvrtak na Santiago Bernabeuu.

Iako na Transfermarktu još uvijek stoji da je Realov rekordni transfer onaj Garetha Balea iz 2014., koji je stajao Real 101 milijun eura, jasno je da će Hazard na kraju preskočiti Velšanina.

Hazard ruši Baleov rekord

Chelsea će sigurno uprihoditi više od milijun eura u bonusima koji bi se mogu popeti do maksimalnih 40 milijuna. Hazard nikada nije krio da mu je san zaigrati u Realu. Želja mu se napokon ispunila. Madridski mediji slavodobitno pišu da je pristao doći za manju plaću nego što mu je nudio Chelsea za produljenje ugovora.

Jeste li znali za Baleovo tajno oružje: Pogledajte monstruozno ubacivanje iz auta! Bale ubacuje loptu sa strane (GOL.hr)

Londonci su navodno bacili Belgijcu na stol 18 milijuna eura neto godišnje plaće, dok će u Realu zarađivati četiri milijuna manje. Dakle, Hazard je pristao doći u Real za osjetno manju plaću.

Računamo li bruto iznos, na godišnjoj razini Real će tako uštedjeti 8 milijuna eura, a pomnožimo li to s pet godina, u Realovoj kasi ostat će za druge troškove, najviše za povećanje plaća ostalih igrača, respektabilnih 40 milijuna.

Pristao na manju plaću

Nema previše velikih zvijezda koje su pristale doći u redove Reala za manje novca nego što su mogle drugdje dobiti. Razlog je vrlo prozaičan; Real je oduvijek najbolje plaćao i svi su očekivali da im ponudi više od ostalih.

No došla su vremena kada čak ni Real ne može bezglavo licitirati, na tržištu su se pojavili novi superbogataši koji mogu bez problema parirati Madriđanima, pa čak ih i nadvisiti.

Perišić i Modrić iznijeli najveći teret, Kramarić opet pretjerivao: Klupa najbolje hladi usijane glave Zlatko Dalić u izjavi za Novu TV

"Planet Real" je s oduševljenjem prihvatio Hazardovu "milosrdnu gestu" da ne licitira i da prihvati manji iznos nego što je mogao dobiti. Madridisti je smatraju iskazom ljubavi prema Kraljevskom klubu. Predsjednik Reala Florentino Perez navodno je sklopio poseban dogovor s Hazardom po kojem će ga nagraditi s dodatnih milijuna eura svaki put kada osvoji Zlatnu loptu.

Lov na Zlatnu loptu

Na Bernabeuu su nadaju da će Belgijac u Realu postati najbolji igrač na svijetu i da će u narednih nekoliko godina u serijama osvajati najprestižnije individualne nagrade. To bi značilo da je Hazard igrao na najvišoj, a da je Real osvajao najvrjednije trofeje.

Pretpostavlja se da je jedan od glavnih razloga zbog čega je Hazard inzistirao na prelasku u Real i taj što je svjestan da će u dresu Kraljevskog kluba lakše doći do Zlatne lopte.

Kakvo će to ljeto biti: Ovo bi trebalo biti 10 najskupljih transfera koji će dostići 100 milijuna eura Eriksen, Dybala, Griezmann i Coutinho (Foto: AFP) Cristian Eriksen Foto: AFP) Paulo Dybala (Foto: AFP) +4 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Chelsea je veliki klub, ali ipak se ne može uspoređivati s Realom. Ni po trofejima, a ni po utjecaju u najvišim sferama. Poznato je da je Realov marketinški stroj praktički bez premca.

Naravno da će Hazard biti nagrađen i za individualni učinak te za svaki osvojeni trofej Reala. Spekulira se da će imati najviše bonuse u momčadi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider