Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
giggs odlukom razočarao velšane

Perišić i Modrić iznijeli najveći teret, Kramarić opet pretjerivao: Klupa najbolje hladi usijane glave

Hrvatska reprezentacija ostvarila je iznimno važnu pobjedu koja je vratila mir u redove Vatrenih...

Galerija Zlatko Dalić u izjavi za Novu TV

Bilo je jako gusto, ali Vatreni su ispunili cilj, osvojili su tri boda protiv Walesa i sada se puno lakše diše. Znalo se da neće biti lako, igra opet nije bila briljanta, no najvažnije je bilo pobijediti. Za razliku od utakmice s Mađarskom, Hrvatska je ovaj put odigrala mudrije.

Po vrućem i sparnom vremenu Vatreni nisu srljali, pametno su čuvali snagu i čekali Wales na krivoj nozi. Velška strategija temeljila se na protuudaru, a na kraju je tim oružjem slavila Hrvatska. U akciji kod prvog gola, Vatreni su izmamili Velšane na svoju polovicu, a onda im prodali brzu kontru.

Luka Modrić odigrao je sjajnu dubinsku loptu i može se reći da je tim potezom, u kooperaciji s Ivanom Perišićem, usmjerio utakmicu na hrvatski mlin.

Nakon što je Hrvatska povela, utakmica se otvorila. Završnica je bila infarktna. Vatreni su promašili puno šansi i učinili utakmicu neizvjesnom. Srećom, Wales nije uspio kazniti hrvatske promašaje, a imao je šansi za izjednačenje.

gol expired Zlatko Dalić: Možda je Kramarić ponekad presebičan, ali spasio nas je puno puta divider

Velašni u šoku nakon odluke Giggsa

Vatrenima je svanulo i dan se ozario kada su vidjeli da je Ryan Giggs odlučio započeti utakmicu s Garethom Baleom na desnoj strani. Giggs je odlučio udaljiti Balea od gola umjesto da ga stavi u sredinu i tako ga učini maksimalno opasnim po hrvatska vrata.

Izbornik Zlatko Dalić i hrvatski stoperi najviše su strpjeli od takve taktičke zamisli, no Giggs se odlučio s varijantom lažne devetke, u sredinu je stavio daleko sporijeg Wilsona, kojeg su hrvatski branič daleko lakše čuvali. Mišljenja smo da je to bio nenadani poklon koji Vatreni nisu propustili unovčiti. Čudili su se i velški novinari potezu svojeg izbornika.

"Nije nam jasno zašto je to napravio, svi smo očekivali Balea u vršku napada. Nije Wales Real da ima puno igrača koji mogu pobjeći stoperima", vrtjeli su glavom velški novinari koji su sjedili do nas i slatko se nasmijali kada smo se našalili kazavši da ćemo Giggsu nakon utakmice pokloniti tortu.

"Mislim da je zaslužio, ha, ha, ha...", kazao je jedan od velških kolega.

gol expired Legendarni Giggs razočaran rezultatom, ali oduševljen atmosferom: "Mogli smo čak i pobijediti'' divider

Perišić igrač utakmice

Za razliku od Giggsa kojem je trebalo skoro cijelo prvo poluvrijeme da shvati kako je Wales puno opasniji kada Bale igra na mjestu isturenog napadača, hrvatski izbornik brzo je prokljuvio da mora promijeniti neke stvari. Hrvatska je na samom početku utakmice imala problema s iznošenjem lopte i probijanjem prve obrambene velške linije.

Dalić je stoga povukao Modrića nazad kako bi preuzeo ulogu povučenog kreatora, u čemu je on zapravo najbolji. Hrvatska je istog trenutka postala puno opasnija. Modrić je odigrao još jednu odličnu partiju; dirigirao je igrom i držao ritam, podijelio je nekoliko odličnih dubinskih pasova, a uz to je puno pretrčao i maksimalno se fizički potrošio.

On i prije svih Perišić odigrali su najbolje. Njih dvojica iznijeli su najveći teret. Perišić dugo nije pružio ovako dobru partiju. Probijao je i na muke stavljao Velšane cijelu utakmicu, a u konačnici je i zabio. Kad je Perišić u formi, Vatreni imaju daleko veće šanse za pobjedu. Zaslužio je epitet igrača utakmice.

gol expired Modrić potvrdio "nova" imena, Vida priznao nervozu: "Bilo je samo da ga ne primimo" divider

Kramarić pretjerivao i sebičnošću živcirao navijače

S druge strane, Andrej Kramarić se nije proslavio. Opet je previše solirao, pretjeranom sebičnošću dizao je kosu na glavi, i gledateljima i suigračima. Nikako da pronađe pravi balans. Jasno je da centarfor mora pucati i pokušavati dati gol, no ne smije pretjerivati, a Kramarić prečesto upravo to radi. Puno bolje postavljenom igraču mora se dodati lopta.

Asistencija nije puno manje vrjednija od gola. Da su Velšani izjednačili iz one kontre, bio bi tragičar utakmice. Valjda je to dovoljna opomena. Ne znamo ponaša li se Kramarić tako zato što misli da ga nema tko dostojno zamijeniti, no morao bi se uozbiljiti.

U svojem interesu i u interesu reprezentacije. Recept se zna - klupa najbolje hladi usijane glave. Iako je Kramarić klasa koju volimo gledati i mislimo da je sjajan igrač, zamjene uvijek postoje. Dalić je na potezu.

Bilo je propusta, ali angažman svih igrača ne može se poreći. Neki su odigrali bolje, neki lošije, no svi su se borili, dali su koliko su mogli u ovom trenutku. Kada je takav pristup, onda te i sreća malo pomazi. Ništa nije riješeno, ima još puno do kraja kvalifikacija, no svima je jasno koliko ja značajna ova pobjeda.

Značajna je i u rezultatskom i psihološkom smislu, ali i za cjelokupnu atmosferu u i oko reprezentacije. S tri nova boda na kontu ljeto će biti puno ugodnije. Izbornik napokon može malo odahnuti.

Zlatko Dalić u izjavi za Novu TV Dalić za Novu TV nahvalio igrače i navijače: "Bilo je teško i gledati, a kamoli igrati" divider

gol expired Pogledajte golove: Perišić show pa fantastičan pogodak Velšana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider