Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik na presici

Zlatko Dalić: Možda je Kramarić ponekad presebičan, ali spasio nas je puno puta

Bilo je stresno u posljednjim minutama, ali izbornik Vatrenih u konačnici je imao razloga za zadovoljstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare sa širokim osmjehom na licu nakon što je Hrvatska pobijedila Wales u Osijeku.

Nije Dalić na konferenciji za medije pao u euforiju, ali bilo je vidljivo da mu je pao težak kamen s leđa.

"Dobro smo otvorili. Poveli smo dosta rano. Vrijeme nas je ubilo, nakon svakog sprinta morali smo uzimati odmor. Ulaskom Brooksa postali su opasniji. Uzeli smo tri boda, to je najvažnije", kazao je Dalić u uvodu.

Zlatko Dalić u izjavi za Novu TV Dalić za Novu TV nahvalio igrače i navijače: "Bilo je teško i gledati, a kamoli igrati" divider

Što kažete na učinak mladih igrača, Brekala, Pašalića, Livakovića...?

"Puno puta sam kazao da nama treba nova energija. Mladi igrači će polako doći do statusa. Pašalić je ušao u igru, presjeklo ga je, izgubio se, ali to je normalno. Brekalo je igrao jako dobro, Livaković je bio dobar, siguran. Hrvatska ima perspektivu, ali oni moraju stasati. Zahvaljujem se Osijeku i Slavoniji. Pun stadion, ljudi navijaju i bodre reprezentaciju, to je ono što trebamo. Hvala svima na podršci."

Kramarić izgleda prečesto sebičan u gol-šansama? Wales je u jednoj kontri skoro izjednačio nakon što je Kramarić solirao u završnici.

"Svi znamo da je pozicija centarfora nije najidealnija za Kramarića. On je najbolji iza leđa prve špice. Spašavao nas je puno puta, zabijao presudne golove. Možda to kod njega nekad izgleda presebično, no uvijek može riješiti utakmicu. Kada su svi ovdje, ima on konkurenciju, bez konkurencije to nije to. Kraj je sezone, nije bio na ekstra razini. Nadam se da igrači ne razmišljaju tako da ako nema zamjene, da su sigurni i mogu lako."

Što očekujete u nastavku kvalifikacija? Zasad svatko svakoga pobjeđuje...

"Bit će jako teško, sve momčadi imaju podjednake šanse. Nas je malo poremetio poraz u Mađarskoj. Mi idemo na prvo mjesto, mi smo favoriti, ali do kraja će biti borba."

Hrvatsku očekuje prijateljska utakmica s Tunisom. Tko sve ide u Varaždin?

"Svi. I to je kvaliteta ovih igrača. Nitko ne izostaje, dolazi i Luka Modrić", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider