Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije mu prvi put

Eksplozivni Vaha "pukao" ili opet ima lukav plan: Miriše na situaciju iz Dinama

Vahid Halilhodžić odlazi iz Nanetsa nakon sukoba s čelnicima kluba...

Vahid Halilhodžić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trener francuskog prvoligaša Nantesa Vahid Halilhodžić odlazi iz kluba nakon prijateljske utakmice protiv Genove koja je na rasporedu u petak i već u ponedjeljak na njegovo mjesto zasjest će Stéphane Ziani, javlja agencija France Presse pozivajući se na dobro upućene izvore.

"Predsjednik Nantesa Waldemar Kita primio je desetak prijedloga posljednjih nekoliko dana, ali konkretno ni s kim nije stupio u kontakt i potpuno je šokiran odlaskom trenera", izjavio je neimenovani izvor za agenciju France Presse.

Modrić jednim potezom izazvao histeriju: Real upalio alarm za uzbunu, Luka na udaru Luka Modrić protiv Bayerna (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Perišić slave pogodak u Rusiji (Foto: AFP) +2 Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Stéphane Ziani (47), bivši igrač i trener momčadi do 19 godina, bit će službeno imenovan trenerom prve momčadi u ponedjeljak.

Razlog Halilhodžićeva odlaska iz kluba je neslaganje s predsjednikom i upravom kluba o transferima i pojačanjima koja on želi, nego su, naprotiv, dovodili igrače prema svom izboru.

Halilhodžić je u Nantes došao u listopadu 2018. te je naslijedio na klupi Miguela Cardosa, koji je klub ostavio na 19. mjestu. Nakon njegova dolaska klub je sezonu završio kao 12.

Čini se da Halilhodžić neće dugo čekati novi posao, u kombinacijama je za izbornika Maroka. Cinici bi rekli da je taj posao zapravo ključni razlog iznenadnog žestokog sukoba s čelnicima Nantesa.

Šef javno "oprao" Kovača, on se ispričao, ali i nastavio po svom: "Nije mi se to svidjelo" Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač s trofejem Bundeslige (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP)

Neki će reći da mu nije prvi put. Sjetimo se samo što je bilo Dinamu. Početkom svibnja 2011. naprasno se razišao sa tadašnjim čelnikom Dinama Zdravkom Mamićem nakon žestoke svađe.

Tada su kružile glasine u maksimirskim kuloarima da je sukob s Mamićem u dobrom dijelu insceniran te da je često eksplozivni "Vaha" samo tražio povod za razlaz s Modrima jer je u džepu imao financijski mnogo „težu“ ponudu.

Kako god, činjenica je da je već sredinom lipnja Alžirski nogometni savez objavio da Halilhodžić preuzima njihovu reprezentaciju.

Nantes novu sezonu započinje 11. kolovoza gostovanjem kod Lillea.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider