Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OPAK NAPAD

Al-Nassr prihvatio izazov rivala: Cristiano Ronaldo dobio sjajnog suigrača

Nakon sjajnih pojačanja Al-Ittihada, Al-Nassr je odgovorio dovođenjem Hakima Ziyecha iz Chelseaja.

Luka Modrić i Hakim Ziyech (Foto: Afp)

Saudijci su odlučili ovog ljeta ne štedjeti, nego pojačati svoju ligu što je više moguće. Zimski dolazak Cristiana Ronalda u Al-Nassr bio je zapravo početak ekspanzije saudijske lige. 

I to ne tako da će oni dovoditi islužene veterane pred krajem karijere. Saudijci namjeravaju ligu pojačati igračima u najboljim godinama, a mora se priznati kako je njihovim milijunima teško odoljeti, posebno onima kojima najbolje godine prilaze kraju.

Saudijska Arabija privlačna igračima Chelseaja

Takav je sigurno 30-godišnji Hakim Ziyech, kojeg je Chelsea stavio na transfer-listu nakon što je njihov član bio posljednje tri sezone te je osvojio Ligu prvaka 2021. godine.

Usluge tog desnog krila osigurao je Al-Nassr, viceprvak države, klub najpoznatiji po tome što za njega igra Cristiano Ronaldo. Tako je ta momčad iz Rijada bacila rukavicu Al-Ittihadu, svojim velikim rivalima iz Džede, koji su osigurali usluge Karima Benzeme i N'goloa Kantea.

Ziyech je za Chelsea odigrao 107 utakmica, upisao 14 pogodaka i 13 asistencija. Ipak, najbolji je bio u Ajaxu, čiji su mu navijači nadjenuli nadimak Čarobnjak. 

U četiri sezone na Amsterdam Areni odigrao je 165 utakmica, postigao 49 pogodaka i upisao 81 asistenciju. S reprezentacijom Maroka osvojio je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider